Decorbouwer ‘Familie’ en ‘Blind Date’ blaast 20 kaarsjes uit

Design / Media / News

DeusjevooDe Limburgse decorbouwer Deusjevoo, gevestigd vlak naast C-mine in Genk, blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. In 1999 ging zaakvoerder Jo Peters van start in het tuinhuis van zijn ouders. Vandaag draait datzelfde bedrijf een omzet van 2,7 miljoen euro en werken er 26 mensen.

Decor ‘Blind Date’

Decor ‘Blind Date’


Veel mensen komen, zonder het te weten, elke dag in contact met Deusjevoo. U misschien ook. Het Limburgse bedrijf bouwt ondermeer de decors van VTM-soap ‘Familie’, en ook de beroemde trap (en de rest van de setting) van ‘Blind Date’ is van hun hand. ‘De Laatste Show’ met Bruno Wyndaele was dan weer het eerste grote project. Nog gekend: het decor van Eén-programma’s en ‘Vandaag over een jaar’.
Decor ‘Is er een dokter in de zaal?’

Decor ‘Is er een dokter in de zaal?’


Decor ‘Vandaag over een jaar’

Decor ‘Vandaag over een jaar’


In 2013 trok het decorbedrijf naar C-mine in Genk waar ze beschikten over een ruimte van maar liefst 4.000 m². In 2017 kocht Deusjevoo nog een extra opslagplaats van 720 m² bij. Naast ook het creëren van decors voor tv-programma’s (‘De Gorden tegen Dino show’ en ‘6 inside’ van Talpa TV) en beursstanden voor de internationale markt, zet Deusjevoo anno 2019 ook in op nieuwe werkplekken.
Jo Peters, zaakvoerder Deusjevoo

Jo Peters, zaakvoerder Deusjevoo


“Bij ons op kantoor heeft iedereen een rode lamp. Brandt ze? Dan mag die bepaalde persoon niet gestoord worden,” aldus Jo Peters. “Zeker in landschapsbureaus is stilte belangrijk om efficiënt te kunnen werken. Kies dus niet voor stille ruimtes om tot rust te komen, maar ga net voor breakout rooms of frustratiekamers om je even – alleen – uit te leven.”