Delhaize en TBWA doen een inhaalbeweging

Crea / News

Deze zomer wordt anders dan anders. Na twee maanden lockdown snakt heel België terug naar normaliteit. Vooral naar elkaar terugzien. Al die barbecues, verjaardagdrinks en babyborrels die we gemist hebben… Delhaize capteert dat gevoel met De Nationale Inhaalzomer: eindelijk kunnen we die momenten voorzichtig terug inhalen. En dat gaat intens deugd doen.

Samen met Delhaize en heel België kijkt TBWA reikhalzend uit naar ‘het nieuwe normaal’. Wat dat ‘nieuwe normaal’ precies gaat zijn, is een beetje koffiedikkijken, want curves, bubbels en exitstrategieën zijn broos. Reden te meer om volop en intens te genieten van de zomer en de kleine momenten waar we nu allemaal terug meer aandacht voor hebben. En met de producten en inhaalpromo’s van Delhaize worden die momenten eens zo intens.

In de televisiespot kijkt Delhaize vooral vooruit naar die momenten. De focus ligt op de voorbereiding, het moment net vóór het beperkte en voorzichtige weerzien op 1,5m. Ook op radio kijkt de supermarkt uit naar diverse, emotionele weerziensmomenten en hoe de inhaalpromo’s van de week die momenten extra zoet laten smaken. In abri’s wordt bij de producten in promo telkens in tekst gezinspeeld op het moment dat die producten mee gaan invullen. In de huis-aan-huisfolders krijgen de Belgische leveranciers en producenten ook extra aandacht omdat zij natuurlijk ook het een ander in te halen hebben. Belgische solidariteit in beproevende tijden. In social media worden die emotionele inhaalmomenten vertaald in leuke slogans op herbruikbare tote bags die je ook kan winnen. Om de actie op gang te trekken werden diverse exemplaren ervan propvol Belgische producten verspreid onder influencers. Zo waren zij al zeker klaar voor De Nationale Inhaalzomer.

De omstandigheden waarin alles geproduceerd moest worden waren uiteraard nieuw en een heel uitdagend. Fotografie, stem- en beeldopnames zijn volledig Van-Ranst-proof uitgevoerd. Zo bestond de tv-cast uit gezinnen en singles die zélf castingtapes hadden opgenomen en ingestuurd. Een minimale ploeg filmde waar het kon alleen vanuit de tuin en had liters ontsmettingsgel en stapels mondmaskers op de set. Regie, productie, artdirection en supervisie gebeurden netjes thuis vanachter het computerscherm. Nieuwe tijden…

Credits 
Agency: TBWA\Belgium
Client: Delhaize
Campaign Title: De Nationale Inhaalzomer
Creative Director: Frank Marinus
Creative team: Stijn Klaver, Stefan Dias, Alex Ameye, Julien Riviezzo, Chiara De Decker, Florence François, Florence Gobert
Social Creative team: Inge Bracke, Alexandra Crismer
Account team:Geert Potargent, Marieke Michils, Nathalie Thollebeek, Vanessa Sponar
Strategy: Kristof Janssens, Helena Gheeraert
Strategic media planner: Jolien Van Heyste
Photography: Studio Wauters
Retouches et DTP: Marianne Gualtieri
Digital Design: MAKE & Digital Craftsmen
Project Management: Max Van der Beken, Stijn Punie
Online production: Yannick Van der Goten
TV Producers MAKE: Lore Desmet
Production company:
Producer: Lieselot Ral (MAKE)
Director : Jan Boon
DOP : Piet Deyaert
Post-production:
Postproduction company: MAKE 
Offline editor: Xavier Pouleur
Online editor: Xavier Pouleur
Colorgrading: Joost Van Kerckhove (Moxy)
Post-producer: Lore Desmet
Sound: Jan Pollet
Online video:
Producer: Lieselot Ral
Editor: Xavier Pouleur
Radio:
Producer: Lauranne van Der Heyden, Raf Cyran
Sound: Gwenn Nicolay
Media Agency: MindShare
Media planners: Johan Putseys, Laura Monteleone, Angelique Pistidda, Stephanie Van Geit