Delhaize lanceert YesWeScan

News / Retail

20181024-_JOR0991Delhaize lanceert vanaf 3 april 2019 haar nieuwe betaalmethode voor kleine aankopen in de Delhaize Fresh Ateliers: YesWeScan. Het is niet toevallig dat Delhaize de applicatie lanceert in haar Delhaize Fresh Ateliers, want bij Delhaize Fresh Atelier staat een snelle winkelbeleving centraal. De eerste locatie voor deze snelle en efficiënte betaalmethode is het Delhaize Fresh Atelier in Galerij Ravenstein in hartje Brussel. YesWeScan zal dit jaar nog geïntroduceerd worden in andere Delhaize Fresh Ateliers, zowel bestaande als nieuwe.
We kunnen er niet om heen: het consumentengedrag ondergaat de laatste jaren een ware metamorfose. Convenience, flexibiliteit, gezondheid, digitalisering, beleving en mobiliteit zijn de kernwoorden van deze revolutie. Denken we maar aan de stijgende vraag naar snelle, gezonde lunches on the go of het online bestellen van voeding en maaltijden via verschillende diensten. Daarom wil Delhaize letterlijk mee zijn met het leven van haar klanten.
20181024-_JOR0758In Delhaize Fresh Atelier Ravenstein kan de klant vanaf 3 april winkelen met de smartphone dankzij de applicatie YesWeScan. Met deze applicatie hebben klanten de mogelijkheid om hun producten te scannen en te betalen met hun smartphone. Hoe functioneert YesWeScan? De klant zal de YesWeScan applicatie eerst downloaden op zijn smartphone en zich registreren door een account aan te maken. Vervolgens scant men de QR-code die aan de ingang van de winkel terug te vinden is. Zo kan de klant zich identificeren met zijn gebruikersaccount en de winkellocatie. Daarna kan men via de smartphone de streepjescode van de producten scannen of deze tegen het prijslabel houden om contactloos via Near Field Communication (NFC) de producten aan zijn elektronisch winkelmandje toe te voegen. Wanneer de klant wil afrekenen, krijgt hij eerst nog een overzicht van wat allemaal gescand werd. Daarna kan men betalen via de Payconiq/Bancontact-applicatie, Apple Pay of Google Pay.