Deloitte België FLEET Mobility Manager of the Year

Awards / News

Deloitte CEO Piet Vandendriessche. Deloitte; Johannes Van de Voorde; Johannes Vande Voorde; Johannes Vandevoorde; Piet Vandendriessche 20181129160734 ID/ Johannes Vande Voorde

Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium & Annelies Vermeire, mobility manager Deloitte Belgium

Op 10 januari werd Deloitte België bekroond tot 'Fleet Mobility Manager of the Year 2019' tijdens de jaarlijkse award ceremonie van Fleet-magazine. De organisatie kreeg deze erkenning voor haar inspanningen rond Mobility@Deloitte, het multimodaal mobiliteitsplan waarmee het bedrijf de meer dan 4000 medewerkers over heel België wil aanmoedigen om 10% minder met de wagen te rijden. Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte België: “Bedrijven kunnen en moeten proactief hun steentje bijdragen aan een leefbaardere mobiliteit in ons land. Sinds de lancering van Mobility@Deloitte in juni vorig jaar hebben al 42% van onze medewerkers voor een positieve verandering in mobiliteit gekozen. Bij Deloitte investeren we in multimodale opties die een blijvende impact hebben omdat we, ondanks de uitdagingen, in een toekomstgerichte mobiliteit geloven. Deze titel is een mooie erkenning voor de inspanningen die we hebben geleverd en zullen blijven leveren.”

Medewerkers kunnen kiezen uit verscheidene pakketten waarin zij alternatieve vervoersmiddelen voor de wagen kunnen opnemen: het openbaar vervoer, de (elektrische) fiets, de (elektrische) wagen, deelwagens en -fietsen, carpooling. Ook kunnen zij opteren voor combinaties zoals gratis stationsparking en een treinabonnement, of een fiets en een treinabonnement. Dankzij de ligging bij de luchthaven is het Gateway kantoor uitstekend ontsloten via het openbaar vervoer. Daarnaast wordt flexibel werken, thuis of in een van de lokale kantoren, aangemoedigd. Bovendien zet de organisatie in op een vereenvoudiging en verduurzaming van het wagenpark, met het structureel introduceren van elektrische wagens in de vloot en het terugbrengen van het aanbod modellen van 132 naar een vijftiental. Het plan maakt deel uit van een breder duurzaamheids-programma. Piet Vandendriessche: “Met ons duurzaamheidsbeleid namen we het engagement op om de CO2-emissie met 25% tegen 2021 te reduceren. Mobiliteit neemt daar een centrale plaats in.”

Mobility@Deloitte is het resultaat van een serie eerdere initiatieven, waaronder de app Get2Work, die in realtime de snelste weg van verschillende vervoersmodi naar de bestemming berekent, een carpoolinginitiatief en een mobiliteitsproefproject in 2017 waaraan meer dan een derde van de medewerkers deelnamen.

  • Geen artikel