Dentons Global Advisors verwerft Interel

Communication / News

Dentons Global Advisors, een internationaal multidisciplinair adviesbureau, neemt Interel over, een bekroond, pan-Europees public affairs adviesbureau van Belgische originel. De uitbreiding met Interel zorgt voor een grotere voetafdruk van de onderneming in Europa, betekent een verdere versterking van de bedrijfsmogelijkheden in de publieke sector naast Dentons Global Advisors-Albright Stonebridge Group (Dentons Global Advisors ASG) en een verdieping van de pool van expertise die beschikbaar is voor klanten. De contractafsluiting vindt naar verwachting plaats op 30 juli 2021.

Interel, dat de naam Dentons Global Advisors Interel aanneemt, heeft in Europa kantoren in Berlijn, Brussel, Londen en Parijs, en een vertegenwoordiging in New Delhi. De onderneming, die tijdensde EMEA SABRE Awards van 2021 door PRovoke Media is benoemd tot ‘Public Affairs Consultancy of the Year’, adviseert enkele van de meest vooraanstaande merken ter wereld bij het omgaan metmarktoverstijgende krachten, van wet- en regelgeving tot activisme en de media. “Ons gedeelde commitment om een eersteklas bedrijfscultuur te cultiveren was voor ons boven alles eenaantrekkelijke reden voor aansluiting bij Dentons Global Advisors. Een bedrijfscultuur die zich richt op het waarderen en ontwikkelen van onze uitzonderlijke teams, het bieden van uitmuntende service aan onze klanten, het verzekeren van financieel succes op de lange termijn en vooruitlopen op wereldwijdeinnovatietrends,” zegt Grégoire Poisson, CEO van Interel.

“Door onze krachten te bundelen met Dentons Global Advisors krijgt Interel een unieke kans omduurzame innovatie, groei en waardecreatie te intensiveren. We zijn opgetogen over de groeimogelijkheden, de operationele schaal en het sterke financiële profiel van de gecombineerdeentiteit,” zegt Geoffrey Ghyoot, COO van Interel. Alle senior leiders van Interel blijven hun taken vervullen als onderdeel van Dentons Global Advisors. Het bedrijf rapporteert aan Deborah Scott, Grégoire Poisson als CEO en Geoffrey Ghyoot als COO blijven de managers van het bedrijf.

Door de uitbreiding met Interel beschikt Dentons Global Advisors nu over meer dan 225 professionals, verspreid over tien kantoren in acht landen, en een nog groter bereik dankzij een uitgebreid adviesnetwerk en de aanwezigheid van Dentons op 205 locaties in 81 landen wereldwijd. De overeenkomst met Interel volgt op de lancering in juni 2021 van Dentons Global Advisors met medeoprichter Albright Stonebridge Group.