deredactie.be krijgt volledige make-over

Media / News

5ede8b7f-8717-11e7-8a1f-02b7b76bf47fGisteren is deredactie.be van uw computer, tablet of smartphone verdwenen en vervangen door vrtnws.be: een nieuwe site, een nieuwe app, een nieuw logo en een nieuwe naam. « De naam VRT NWS is ook helder en duidelijk, » klinkt het bij de VRT. « De journalisten van onze nieuwsdienst werken niet langer enkel voor Het Journaal, het radionieuws of de website. Ze speuren naar nieuws, naar de waarheid, naar de achterliggende oorzaken. Ze vertellen dat verhaal over alle media heen. Met vrtnws.be maken we duidelijk dat die website en app door dezelfde ervaren mensen worden gemaakt als Het Journaal en het radionieuws. »

Meer dan de helft van de bezoekers komt via de smartphone. Daarom heeft VRT ervoor gezorgd dat de mobiele site even handig werkt als de pc- of laptopversie. Voortaan kunt u bovenaan swipen tussen ‘hoofdpunten’ (het nieuws geordend door de eindredacteurs), ‘net binnen’ (het chronologisch nieuwsaanbod) en ‘meest gelezen’ (wat de lezers het belangrijkste vinden). De app is beschikbaar voor iOS en Android.

« We brengen voortaan niet alleen het nieuws, we duiden het ook zo snel mogelijk: waarom gebeurt dit, welke onzichtbare krachten zijn aan het werk, hoe moeten we het historisch kaderen, wat zijn de gevolgen voor het land, voor sommige mensen, voor u en uw familie? » gaat de openbare omroep verder. « Zoveel mogelijk gebeurt dat door onze eigen experten. Op de nieuwsdienst van de openbare omroep werken tientallen journalisten die dossiers op de voet volgen en snel de juiste analyses kunnen maken. » Zes van hen – Rudi Vranckx, Ivan De Vadder, Caroline Van den Berghe, Björn Soenens, Michaël Van Droogenbroeck en ombudsman Tim Pauwels – doen dat  voortaan op een eigen pagina. Daarop vindt u alles wat zij duiden of interessant vinden. Later wil de VRT nog meer experten van VRT NWS zo’n pagina geven.