DH Radio wordt LN Radio

Media / News

Met de komst van LN Radio is er in het Franstalige radiolandschap een new kid on the block. De zender neemt de plaats in van DH Radio en komt er als verlengstuk van nieuwszender LN24.

Ter herinnering: IPM kreeg in april dit jaar zijn uitzendnetwerken FM en DAB+ voor DH Radio terug. Die werden in 2019 onthouden door de CSA, waarop IPM onmiddellijk verschillende beroepen instelde bij de Raad van State.
In afwachting van een eindbeslissing besloot de CSA de verschillende radiozenders waarop deze beroepen betrekking hadden (DH Radio, NRJ, FUN en Contact) toe te staan hun uitzendingen voort te zetten in de vorm van een gedoogregeling. En dan veranderde de situatie: IPM Group werd de nieuwe eigenaar van LN24, en zo geschiedde... de CSA besloot unaniem haar frequentieplan te herzien en DH Radio daarin opnieuw op te nemen, nu dus LN Radio.

LN Radio moet dienen als boost voor LN24. Ons PUB Magazine van juni bevroeg François le Hodey, CEO van IPM, nog over de aankoop van LN24. Die zei daarover toen het volgende: “Het doel is om LN24, via IPM, de juiste middelen te geven om het kanaal van de grond te krijgen.”

Bron: Le Soir