Dift en Supermachine brengen kunst dichterbij

Crea / News

Nu de ergste coronaperikelen deels achter de rug zijn, is het tijd om mensen opnieuw in de Gentse musea te krijgen. Dift en Supermachine, twee creatieve bureaus met Gentse roots, sloegen de handen in elkaar en bouwden aan een campagne voor de Gentse Musea en historische huizen. Onder de titel ‘t Is tijd om dichterbij te komen’ geven ze Gentenaars en bezoekers een pak redenen om op bezoek te komen.

We hebben onze kunst even moet missen. Minder verbazing, minder esthetiek, minder inspiratie. Tout court, minder emotie. Maar dankzij (!), lees je goed, de coronamaatregelen krijg je nu de kans om langer stil te staan bij de tentoonstelling waar je al even naar uitkeek. Meer tijd, minder volk, kortom de kans om heel dicht bij je favoriete werken te komen.

Emotie en diptiek

De campagne gebruikt een oeroud principe uit de kunst: dat van de diptiek. Door de emotie van de bezoeker naast de kunst, cultuur of het erfgoed te zetten, duik je van het ene gevoel in het andere en kunnen de musea eindeloos variëren. De tien musea kregen van Dift ook een branding, waarmee ze eindelijk als eigenwijs en divers naar buiten kunnen komen.

“De keuze voor de diptiek was snel gemaakt,” vertelt Bert Pieters van Dift. “We wilden diversiteit kunnen tonen in wat je bezoekt en wie dat bezoekt. En meteen de emotie van een museumbezoek naar voor schuiven. Dat een M (van musea) dan ook al wat op een diptiek lijkt, was voor de branding mooi meegenomen. Die diversiteit en emotie benadrukken we nog verder met de baseline die de Gentse Musea vanaf nu zullen gebruiken: 10 keer ongewoon verwonderend klinkt niet alleen mooi, maar benadrukt ook de diversiteit, het unieke en de ervaring van de musea.”

“Gent ligt ons nauw aan het hart en onze creatieven halen veel inspiratie uit de Gentse Stadmusea. Dus wij zitten alvast klaar om opnieuw op museumbezoek te gaan. Als we met onze campagne ook anderen kunnen overtuigen om hetzelfde te doen, dan doen wij dat met veel Gentse goesting,” besluit Elke De Vilder van Supermachine.