DIFT palmt C-Mine in

Communication / News

DIFT C-Mine ANog tot 10 september kan je in C-mine terecht om verschillende zomerse installaties die het Gentse bureau DIFT maakte te ontdekken. In opdracht van C-mine ging DIFT aan de slag om toevallige passanten nog meer te verleiden om op de oude Genkse mijnsite rond te hangen - zie de foto's van DIFT en de Stad Genk.

DIFT C-Mine F In het midden van het plein is een picknickdeken van maar liefst 200m2 geïnstalleerd. Van bovenop de mijnschacht is het zicht op deze installatie fenomenaal. Het deken werd gemaakt van oude vlaggen van de Genkse stadsdiensten, en geproduceerd door Flagbag. De ideale plek voor ijsjes is de ijssalon een beetje verderop, die in een reusachtige popsicle werd geïnstalleerd. Zelfs de automaten kregen hun eigen maatwerk.DIFT C--Mine DIn de buurt van de fonteinen vind je 'Zuid', de naam van het project, in kleurrijk staal. Aan de achterkant zijn er waterspelletjes geïnstalleerd, zodat kinderen kunnen spelen terwijl hun ouders picknicken.DIFT C-Mine DBinnen werden van IKEA PS-sofa's 'cloudsofa's' gemaakt. Ook hier ligt oud communicatiemateriaal aan de basis van het ontwerp: de kussens zijn opnieuw gemaakt uit vlaggen. De kleurschema's en samenstelling koos DIFT.

DIFT C-Mine B

Aan de voorzijde maakte het bureau een reeks parasols - oude baches werden hiervoor verwerkt - wat het de perfecte plek maakt om te ontspannen, net als de ligstoelen in de buurt van het reusachtige campagnebeeld. Men maakte zelfs op maat gemaakte ‘raketijsjestafels’ voor dit project.