Digitale bureaus zoeken ambassadeurs voor België

#ProudBelgians

Communication / News

#ProudBelgians

Drie Belgische digitale bureaus slaan de handen in elkaar en ontwikkelen een uniek concept waarbij de burgers als ambassadeurs kunnen helpen om hun positieve verhalen over ons land te verspreiden via sociale media. Het Belgische volk is volgens hen het best geplaatst om imago van ons land te herstellen.

JUSt Agency, Snackbytes en Social Seeder werkten het #ProudBelgians-concept uit en leggen dit nu voor aan de overheid, toeristische diensten en een aantal grote Belgische bedrijven. “Grote media- en PR-campagnes in het buitenland zijn een mogelijkheid, maar wij willen vooral de kracht van sociale media en het ambassadorship inzetten. Naast de burgers roepen we ook de hulp in van de overheid, toeristische organisaties en Belgische exportbedrijven om dit project financieel mogelijk te maken en zo de geleden schade voor alle partijen om te zetten naar een positiever beeld over België,” zegt Nico Tempelaere van JUSt Agency, die al enkele positieve gesprekken met stakeholders achter de rug heeft.

ProudBelgians“Centraal staat het idee om de populaire sociale media Facebook, Twitter en LinkedIn – met meer dan 6 miljoen dagelijkse gebruikers in België - in te zetten om positieve verhalen over ons land te verspreiden. We willen elke Belg de mogelijkheid bieden om zijn steentje bij te dragen en als ambassadeur voor zijn land op te treden en verhalen te verspreiden,” aldus Patrick De Pauw van het social ambassadors platform Social Seeder.

Veel Belgen staan machteloos tegen de negatieve berichtgeving die de buitenlandse pers brengt met betrekking tot ons land. Wat kunnen we doen? Hoe kunnen we tonen dat België meer is dan de incidenten die jammer genoeg gebeurd zijn? #ProudBelgians moet de Belgen een stem geven. Sam Berteloot van Snackbytes: “De verhalen zullen in de vorm van artikels, video’s en andere visuele uitwerkingen op de #ProudBelgians-website worden aangeboden en verschillende thema’s (eten, drinken, sport, cultuur, muziek...) omvatten. Via de site, Social Seeder en activaties op sociale media kunnen de ambassadeurs heel eenvoudig de verhalen op hun eigen sociale media gaan delen. De stem van de burger als ambassadeur is krachtig en heel geloofwaardig.”

Voor de invulling van de verhalen zal de burger ook geconsulteerd worden. Samen met het onderzoeksbureau iVox worden de Belgen gevraagd welke verhalen rond de verschillende thema’s de buitenlanders zeker moeten weten over België. De resultaten van deze voxpoll zullen gebruikt worden om de verhalen in te vullen. De drie initiatiefnemers gaan nu op zoek naar middelen om dit concept succesvol uit te rollen. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen via ambassadors@proudbelgians.be.