DIM, Monki, Levi’s... Deze merken houden het duurzaam

Communication / News / Sustainability

De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld, dat weten we. Gelukkig zetten steeds meer merken zich in voor een meer verantwoorde productie. Zo ook DIM, Monki en Levi’s. Zij traden recent nog naar buiten met nieuwe milieuvriendelijke initiatieven.

Het Franse ondergoed- en pantymerk DIM brengt dit najaar een eco-verantwoordelijk gamma uit dat simpelweg Green zal heten. Voor de lancering sloeg DIM de handen in elkaar met Natuurpunt, om samen voor meer groenaanleg in België te zorgen. De Green-collectie bestaat uit vrouwen- en mannenondergoed, sokken en panty’s, en herken je makkelijk dankzij het groene Ecosmart-label. De sustainable panty’s zijn gemaakt van gerecycleerd polyamide en de sokken van duurzaam lyocell, terwijl het mannenondergoed uit bio-katoen bestaat en de beha’s gesierd worden door gerecycleerd kant. DIM kreeg al internationaal erkende certificaten voor deze lijn, zoals OEKO-TEX en GOTS – Global Organic Textile Standard. Deze staan garant voor een veilige, ethische en ecologische aanpak van bij de plantages en fabrieken tot bij de consument.

Monki lanceert dan weer een nieuwe beperkte collectie in september. Up:cycle is gemaakt van resten biologische denimstof, gerecycleerd garen, gebruikte ritsen en milieuvriendelijke metalen details en afwerking. De naam van de nieuwe collectie is afgeleid van het woord recycleren. Het betekent dat we niet alleen spullen hergebruiken, maar dat ze ook een ander doel krijgen. Resultaat? Een uniek kwaliteitsproduct. Upcycling is een creatieve en innovatieve manier om textiel dat anders wordt weggegooid te benutten en tegelijk de kringloopmaatschappij een duwtje in de rug te geven.

Voor Levi’s draait duurzaamheid ten slotte om het maken van betere keuzes, zoals duurzamere materialen inkopen en manieren zoeken om minder water te verbruiken. De Levi’s puffer jackets zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en gerecycled plastic afval, zodat je warm blijft en tegelijkertijd helpt om de vuilnisbelt kleiner te houden. Je krijg dezelfde look, maar dan met veel minder afval. Ook vereist gerecycled polyester minder energie bij productie dan initieel polyester en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Ook gebeten door duurzaamheid? Misschien zien we elkaar dan op Orbit by PUB 2020. Inschrijven kan hier!