Dirk Vandeputte nieuwe Etion-voorzitter

News

dirk_vandeputte-2017-fotojohanmartens

Dirk Vandeputte (Foto Johan Martens)

Dirk Vandeputte, gedelegeerd bestuurder/CEO van Vandeputte Safety International, volgt Herman Van de Velde op als voorzitter van Etion. Aangezien zijn vader Gilbert kringvoorzitter van Antwerpen was, maakte Dirk als kind al vroeg kennis met het toenmalige VKW. Uiteindelijk kwam Dirk Vandeputte via de jongerenwerking bij Etion terecht. In 2003 trad hij toe tot het regiobestuur van Antwerpen-Mechelen. Een paar jaar later, in 2008, nam hij een zitje op in de Raad van Bestuur van VKW Denktank vzw. Om vervolgens, in de voetsporen van zijn vader tredend, in 2013 regio-voorzitter van Antwerpen-Mechelen te worden. Uittredend voorzitter Herman Van de Velde was zeven jaar voorzitter van de regio Oost-Vlaanderen. Tijdens zijn 7-jarig mandaat als nationaal voorzitter was hij mee de drijvende kracht achter de naamsverandering en stimuleerde hij de groei van de beweging.

Op de algemene vergadering stonden deze maand ook flink wat bestuurderswissels op de agenda. Etion Ledenwerking vzw verwelkomt Dirk Mertens (afgevaardigd bestuurder De Boer Waterproofing Solutions nv), Jef Lembrechts (gedelegeerd bestuurder Vanhout nv), Iwein Meyskens (directeur, ir-architect bestuurder archipelago/ar-te), Toon Bossuyt (CEO BOSS Paints) en Anke Ulens (chief growth officer Vivaldis Interim).

Bij Etion Synergia vzw treden aan: Nancy Vervoort (financieel directeur Groep Van Roey), Bruno Toye (zaakvoerder Investor Asset Management), Edwig Tanghe (afgevaardigd bestuurder Conessence) en Sylvie Dubois (managing partner Altius cvba).