Disney+ viert lancering van Star met street art

Media / News

Om de lancering van Star, het nieuwe entertainmentmerk op Disney+, te vieren hebben drie artiesten immersieve street art-kunstwerken gecreëerd in drie grote Belgische steden, als vervolg op het nationale street art parcours voor de lancering van Disney+ afgelopen september.

De kunstwerken zijn in verschillende delen van het land te bewonderen. Van Antwerpen, naast de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, tot Luik, naast het treinstation Saint-Guillemins, en twee locaties in Gent. De artiesten lieten zich inspireren door films en televisieseries die beschikbaar zijn op Star op Disney+, waaronder Deadpool, Pretty Woman, Desperate Housewives en Ugly Betty.

Luik

Naast het architecurale station Luik-Guillemins creëerde kunstenaar Matthew May (@matthewmay3d) een 3D-grondkunstwerk geïnspireerd op de populaire serie Desperate Housewives. Hij haalde zijn inspiratie uit de iconische openingsscène in de tuin van Eden.

Gent

Oostendse artiest Cee Pil (@ceepil) creëerde een gigantische 3D-etalage in de Chinastraat, met drie iconische outfits van Julia Roberts uit de nineties-klassieker Pretty Woman. Wie kan zich nog de witte stippenjurk of de rode off-the-shoulder jurk uit de slotscène herinneren?

Toon Van Ishoven (@toonvanishoven) laat Marvel Comics’ onconventionele antiheld Deadpool ontsnappen via een muur tegenover het universiteitsgebouw in de Sint-Pieters-Nieuwstraat. Kan je hem vangen voor hij ontsnapt?

Antwerpen

Geen betere plaats om een kunstwerk te maken naast de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. De Antwerpse Toon van Ishoven brengt hulde aan de iconische serie Ugly Betty met een mural van het fictieve tijdschrift ‘Mode Magazine’ in de Blindestraat, met niemand minder dan Betty Suarez herself op de cover.

Curator van de verschillende immersieve kunstwerken is de Gentse vzw Wallin’, gespecialiseerd in het organiseren van festivals en workshops rond street art voor lokale gemeenschappen, kinderen en street artfans.

Star op Disney+ brengt abonnees een nieuwe en steeds groeiende wereld van series, films en originals. Bij de lancering van Star op Disney+ staan er meteen meer dan 45 tv-series, meer dan 200 films en 4 exclusieve Star Originals klaar. Elke maand wordt nieuwe content toegevoegd.