‘Dit is content marketing’ is Marketing Book of the Year

Marketing / News

‘Dit is content marketing’, één van de nieuwe marketingboeken van 2020, heeft de titel Marketing Book of the Year in de wacht gesleept. Dat deed het met 30% van de stemmen. ‘The offer you can’t refuse’ en ‘Metasystems’ vervolledigen het podium.

Meer dan 2.000 personen brachten hun stem uit voor het marketingboek dat hen in 2020 het meeste kon bekoren. Maar van de 11 boeken die kandidaat-winnaar waren, kan er maar één met de overwinning gaan lopen. Dit jaar kwam ‘Dit is content marketing’, geschreven door Bart Lombaerts (Spyke), Wouter Temmerman (Spyke), Koen Denolf (The Fat Lady) en Michel Libens (Propaganda), als winnaar uit de bus. Dat deed het met maar liefst 30% van de stemmen. Hun boek kon de kiezer in het afgelopen jaar het meest inspireren.

‘Dit is content marketing’ legt bloot hoe content marketing de voorbije jaren evolueerde van techniek tot mindset en helpt bedrijven om vanuit die filosofie de brug te bouwen naar meer business. Het boek is dus niet enkel een theoretische handleiding, maar ook een praktische gids voor marketeers, geïllustreerd met meer dan 200 voorbeelden of cases.

“We zijn ongelooflijk trots dat we deze nominatie ook effectief hebben kunnen verzilveren,” reageert auteur Bart Lombaerts. “Ons boek toont de evolutie van content op vlak van strategie, creatie, distributie, optimalisering en organisatie. We bieden take-aways voor zowel beginnende contentmarketeers als voor gevorderden en experts.”

Steven Van Belleghem behaalt het zilver met zijn boek ‘The offer you can’t refuse’. Hij deed dat met 22% van de stemmen. Het boek ‘Metasystems’ van auteurs Nils Van Dam en Dado Van Peteghem vervolledigt de top 3. Collaboration, trust en purpose als basis van hun boek zorgden ervoor dat zij maar liefst 14% van de stemmen konden binnenhalen.

Op 11 februari geven Bart Lombaerts, Wouter Temmerman, Koen Denolf en Michel Libens een presentatie over hun winnende boek. Inschrijven voor deze sessie kan via deze link.