Dit zijn de Baanbrekende Werkgevers ’23

Awards / News

In 2022 legden 71 organisaties succesvol een certificatietraject af en mogen zich hierdoor een jaar lang Baanbrekende Werkgever ’23 noemen. Elk van deze organisaties ging aan de slag met een specifieke uitdaging binnen één van de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: minder onderweg, slimmer en groener onderweg of mensgericht hybride werken. Baanbrekende Werkgever is een initiatief van Antwerp Management School, De Lijn en Jobat.

De nood aan flexibele oplossingen binnen hr is vandaag groot. Of het nu gaat over de werktijden, de werkplek, het welzijn of het woon-werkverkeer. Medewerkers verwachten dat er rekening gehouden wordt met hun specifieke situatie en behoeften. Maar flexibiliteit en personalisatie betekenen ook complexiteit. Het certificatietraject van Baanbrekende Werkgever helpt organisaties hun eigen weg te vinden binnen deze complexe uitdagingen. Enerzijds vinden onze deelnemers inzicht en sturing bij gelijkgestemde werkgevers. Anderzijds krijgen ze via het traject de tijd en het mandaat om deze strategische hr-thema’s aan te pakken en te implementeren binnen de eigen organisatie. 

Met het behalen van dit certificaat benadrukken 71 organisaties hun engagement om de medewerker centraal te plaatsen binnen hun beleid rond hybride werken en duurzame mobiliteit. In de categorie grote organisaties vinden we werkgevers zoals UZ Brussel, Cegeka, Arvesta, Imec, Aquafin, Universiteit Hasselt, Pfizer en Janssen Pharmaceutica terug. Maar ook 20 lokale besturen zoals Gent, Brugge, Kortrijk, Mechelen, Roeselare en Herentals ontvangen het certificaat. Daarnaast mogen ook heel wat KMO’s zoals ACA Group, Pelckmans, Lantis, Corona Direct en The Digitals zich een Baanbrekende Werkgever ’23 noemen.

Ontdek hier de volledige lijst van Baanbrekende Werkgevers '23.