Dobbit TV nu ook in het Frans

Media / News

Dobbit TV illu

Professional Media Group (PMG) introduceert een Franstalige versie van de themazender Dobbit TV. Het doe-kanaal voor de actieve kijker is voortaan te zien op kanaal 207 van Proximus TV. De niet-televisieabonnees kunnen de programma's live bekijken op de website www.dobbit.be via via hun computer, tablet of smartphone. De Franstalige themazender is geen simpele doorslag van de Nederlandstalige tegenhanger. De programma's en formats lopen parallel, maar worden gemaakt met Franstalige presentatoren en specifieke content, afgestemd op de behoeften van de Waalse en Franstalig-Brusselse kijkers.

Dobbit TV is een spin-off van het enige Belgische doe-het-zelfmagazine Dobbit. De Vlaamse versie claimt iets minder dan 200.000 kijkers per dag. Vorig jaar startte PMG al een proefproject online met Franstalige content, met positieve resultaten. De basis is dezelfde. Zelfbouwers en doe-het-zelvers kunnen bij Dobbit TV terecht voor een uniek aanbod van informatie, inspiratie en praktische tips voor alle projecten in en rond het huis. De themazender brengt naast doe-het-zelftips ook stap-voor-stapartikels en productinformatie over de nieuwste producten,  technieken en projecten met betrekking tot het zelf bouwen, verbouwen, doe-het-zelven, inrichten van interieurs en tuinklussen. De zender richt zich tot gezinnen voor wie zelf bouwen en verbouwen steeds meer een doe-verhaal wordt.

Dobbit-TV

PMG verzorgt de content en de regie van Dobbit TV volledig zelf. De uitzendingen worden uitgezonden in loops van vier uren en hebben hierdoor het voordeel dat ze op verschillende momenten van de dag te zien zijn. Zo kunnen kijkers gerust instappen op elk moment van de dag.