Dokters van de Wereld en Good Morning hopen dat het ons wel boeit

Crea / News

’t Boeit ons niet. “Het boeit ons niet hoe ze eruitzien. Wat hun godsdienst is, of hun afkomst. Wat de norm voorschrijft. En wat goed is of verkeerd. Of ze hier op straat leven, of aan de andere kant van de wereld. Het boeit ons niet.”

Deze krachtige boodschap is het vertrekpunt van de sensibiliseringscampagne van Dokters van de Wereld. Voor de eindejaarsperiode besloot het bureau Good Morning zijn diensten aan te bieden om de oproep van de Franse NGO ook op het Belgisch grondgebied te doen weerklinken.

Om de boodschap zo dicht mogelijk te brengen bij het dagelijkse actieterrein, laten ze de “Het boeit ons niet”-uitroep rechtstreeks in de straten van Brussel en Antwerpen luiden. Dat gebeurt via twee muurschilderingen van de street artist Toon Van Ishoven aka Artoon, die tot eind december te zien zijn, en via guerilla-affichage in de steden. De rappers Zwangere Guy en Orelsan lenen hun stem voor de radiospots en de video die in de bioscoopzalen te zien is.

Een vrijwillige samenwerking op grote schaal om een missie te vervullen die het hele team van Good Morning nauw aan het hart ligt, want “het enige wat voor ons telt, is hun gezondheid,” zegt Axel Leclère, creative director van het Brusselse bureau.

Credits

Client: Dokters van de Wereld / Geoffrey Ingenbleek, Camille Labisch-Arpin, Alexandre Seron

Creative Director: Axel Leclère

Creation: Gwen Pitseys, Cédric Tielemans

Head of Design: Sébastien Bontemps

Design: Martine Vanderborght

Production: Virginie Huvenne

Client & Project Manager: Roxane Schauss

NL adaptation: Wim Demyttenaere

Street Media Agency: Mediafield / Jens De Vlaemynck, Mathieu France, Olivier Fey

Street Artist: Toon Van Ishoven (Artoon)

Radio Production: Bleu Nuit / Benoît Pirson, Sander Villers

Video Production: Kontnt / Xavier Hudsyn

NL Voice Over: Zwangere Guy

FR Voice Over: Orelsan

Media: blue2purple / Laurence Baeten, Lisa Diamant