Dominic Grainger aan roer EACA

Dominic Grainger

News

Dominic Grainger

Dominic Grainger is verkozen tot voorzitter van de EACA (European Association of Communications Agencies). Hij zal zich daar de komende twee jaar toespitsen op de digitalisering en de positieve bijdrage van commerciële communicatie aan de Europese economie.

Dominic Grainger is als CEO van GroupM in Europa, Afrika en het Midden-Oosten de eerste manager van een mediabureau die aan het roer van de EACA komt. Hij volgt er David Patton op, ‎de CEO en president van Grey Group in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Hij werd managing director van GroupM in Europa, Afrika en het Midden-Oosten in januari 2006 en werd er CEO in oktober 2008. Hij startte in de media 1997 bij CIA, dat in 2001 door WPP werd overgenomen samen met Tempus. In 2002 werd hij benoemd tot CEO van MEC in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, vooraleer hij mee overstapte naar GroupM, dat in 2006 in deze regio van start ging.

Dominic Grainger begon zijn carrière in 1987 bij Price Waterhouse: hij adviseerde ondernemingen over fusies en overnames in Europa.