Donateur bepaalt zelf besteding donatie

ALS

Marketing / News

ALS

Wie tot nu geld doneerde aan ALS Liga België, wist enkel dat die donatie terechtkwam in het onderzoeksfonds A cure for ALS. De niet-gouvernementele organisatie gaat nu een stap verder, waarmee het zich op marketingvlak wil differentiëren - de strijd om de gunst van donateurs tussen 'goede doelen' is niet vijandig, maar desalniettemin een strijd. “Vanaf vandaag beslissen donateurs zelf aan welk ALS-onderzoek hun gift toegekend wordt”, zegt Evy Reviers, bestuurder en CEO van ALS Liga België. “Tot voor kort kwamen alle donaties terecht in ons onderzoekfonds A cure for ALS en werden ze op het einde van het jaar integraal verdeeld over de lopende onderzoeken. Vanaf nu laat de liga donateurs toe om zelf te kiezen voor één van haar wetenschappelijke projecten”.
Op de website van de ALS Liga leggen onderzoekers hun projecten nader uit. Donateurs komen zo te weten wat het opzet, het doel, de kosten en de specifieke verwachtingen per project zijn. Op die manier kunnen schenkers een gerichte keuze maken. Elk project beschikt over een eigen webpagina met een teller, die het opgehaalde bedrag weergeeft. Wanneer de donateur een project heeft uitgekozen maakt hij een gift, waarna de teller meteen hoger komt te staan. Het integrale bedrag wordt doorgestort, zonder afhouding van administratiekosten.

A cure for ALS wordt overigens in een nieuw kleedje gestoken naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de ALS Liga en van Wereld ALS-dag op 21 juni. Ook het succes van de populaire Ice Bucket Challenge, waarbij de liga een recordaantal donaties kreeg, brengt deze vernieuwing teweeg.