Donderdag 21 juni. 9.24 uur

Communication / News

sam de win selfie CannesOp verzoek van PUB schreef Sam De Win, creative director bij Prophets, een column naar aanleiding van zijn bezoek aan Cannes voor de Cannes Lions 2018.
Met een houten kop, met de kleren van de dag (of beter nacht) ervoor, met de teenslippers van iemand anders,… Het maakt niet uit hoe, maar ik stond er wel altijd - of toch als ik van m’n werkgever naar Cannes mocht afzakken: de New Director’s Showcase van Saatchi & Saatchi. Dé springplank voor jonge regisseurs die op het punt staan om het zeer ver te gaan schoppen. Elk jaar ontdek je er vette videoclips, van-de-pot-gerukte-kortfilms en geniale reclamespots. De New Director’s Showcase is dan ook al sinds 1991 één van de hoogtepunten van Cannes. OK, ik ga al een tijdje mee maar in 1991 was ik er nog niet nee, wel vanaf 2001. Van dat jaar herinner ik me nog levendig de The Pepsi Vending Machine:
https://www.youtube.com/watch?v=QELMRHdW3N4
En ik moet zeggen dat ik als flying young creative oftewel als bleu’ke in de reclame enorm onder de indruk was van de eenvoud van dat idee en de uitvoering ervan. En zo zijn er elk jaar wel een aantal pareltjes die blijven hangen. Denk maar aan bijvoorbeeld:
2002:

2007:

2010:

2011:
https://www.youtube.com/watch?v=Ui2SryDksrQ
2016:

2017:

See what I mean? En daarom staan we hier weer. Veel te vroeg, met een houten kop, met de kleren van vannacht en met de teenslippers van iemand anders. Ik hoop dat het dit jaar weer de moeite waard is.
PS: De Show van dit jaar ontdek je binnen een paar dagen op de website van Saatchi.