Doneren Mortierbrigade en Herman Brusselmans hun paardenstaart?

Crea / News

Dit jaar gooit De Warmste Week het over een andere boeg. Er wordt ingezet op wat mensen voor elkaar doen, niet op geld inzamelen. Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, zet daarom haar project ‘Geknipt voor haar’ in de kijker. Herman Brusselmans roept in een gedurfde radiospot op je paardenstaart te doneren zodat vrouwen met borstkanker hun haar kunnen houden. “Bespaar haar mijn haar en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Na een borstkankerdiagnose start een behandelingstraject, waar chemotherapie soms noodzakelijk is. Deze therapie beschadigt het hoofdhaar van patiënten. Haaruitval lijkt dan onvermijdelijk, wat voor vele patiënten de meest ingrijpende nevenwerking is van hun behandeling. Plots staat op hen te lezen dat ze ‘ziek’ zijn. Met het project ‘Geknipt voor haar’ wil Pink Ribbon zo veel mogelijk borstkankerpatiënten helpen hun haar te houden. Enerzijds dankzij een therapie met hoofdhuidkoeling, anderzijds door van de gedoneerde paardenstaarten hoogkwalitatieve pruiken van Belgische pruikenmakers aan te bieden tegen een voordelig tarief.

Een gewaagde radiospot van Mortierbrigade zet de Pink Ribbon-actie kracht bij gedurende De Warmste Week. Om de nieuwe wending van De Warmste Week mee vorm te geven, organiseerde de VAR (de reclameregie van de VRT) ‘De Warmste Pitch’, waarbij goede doelen een spraakmakende campagne mochten indienen. Pink Ribbon sleepte de zilveren trofee in de wacht met deze creatieve ‘Geknipt voor Haar’-campagne.

Herman Brusselmans roept in zijn spot op VRT-radio’s als volgt op om je paardenstaart te doneren tijdens De Warmste Week: “Ik ben Herman Brusselmans, schrijver, dichter, columnist en binnenkort haardonor. Want Pink Ribbon vroeg mij om mijn haar te doneren. Ja, u hoort het goed… Pink Ribbon wil van die doorleefde, hopeloze haardos een pruik maken voor iemand met borstkanker. Haar waar menig vrouw passioneel aan trok tijdens groot genot. Haar geurend naar tabak en koffie.  Dus, help een vrouw met borstkanker. Bespaar haar mijn haar, en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Hoe kan je helpen?

Wie zijn/haar haar wil doneren, kan terecht op de website van Pink Ribbon. Nu de kappers gesloten zijn, legt Pink Ribbon graag aan iedereen uit hoe men zelf aan de slag kan gaan met de schaar om een paardenstaart te knippen en te doneren. Voor de realisatie van het project geniet Pink Ribbon de gewaardeerde steun van Trenker Farmaceutische Laboratoria, de apotheken van Multipharma, de salons van Treatwell en vele andere kapperszaken.