DPG Media bekroont jong aanstormend mediatalent

Awards / Media / News

DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste Oscars voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws kan zijn of haar journalistiek werk indienen in vier categorieën. Er is een Award voor de 'meest originele nieuwsvideo', voor een 'geschreven topreportage', voor een 'actuele podcast' én een award voor 'het meest creatief vertelde nieuws' - in om het even welke vorm. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning de kans om op kosten van DPG Media een journalistiek droomproject te realiseren.

“We lanceren de eerste News City Academy Awards omdat we geloven dat nieuwsmedia belangrijk zijn in onze samenleving,” zegt Nicholas Lataire, directeur News City. “Daarnaast geloven we ook dat er in Vlaanderen veel jong mediatalent is. We willen dat talent de kans geven om zich aan een groot publiek te tonen. We staan daarbij open voor alle mogelijke vertelvormen die jongeren gebruiken. Je hoeft geen journalistieke opleiding gevolgd te hebben. Wat het belangrijkst is, is dat je gepassioneerd bent door nieuws en dat je met dat nieuws ook mensen willen raken...”

Wie meedoet kan vanaf 17 mei haar of zijn beste, origineelste, strafste mediaproduct insturen in vier categorieën: video, geschreven artikels, podcasts en een open categorie​ voor alle mogelijke andere mediavormen. Op maandag 12 september worden de inschrijvingen afgesloten. Een professionele jury van journalisten en mediamakers zal dan vijf genomineerden per categorie selecteren. 

Wie dat jonge mediatalent precies is, wordt duidelijk op donderdag 6 oktober. De jonge nieuwsmakers die er tegen dan in geslaagd zijn om de jury te overtuigen, krijgen die dag de eerste News City Academy Award. Maar daarmee stopt het niet. De laureaten krijgen ook de kans om hun droomproject helemaal uit te werken, op kosten van DPG Media en voor het publiek van HLN, Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, het radionieuws van Q en Joe, Dag Allemaal... Met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers binnen News City.

Desna Lespinoy, Jonas Decleer (sportjournalist HLN en VTM NIEUWS), Babette Defoort (HLN Showbizz), Jonas Lips (HLN TikTok) en Martijn Peters (wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS) zetten hun schouders mee onder de News City Academy Awards.