Duke & Grace blijft inzetten op UX met nieuwe aanwervingen

News / People

Duke & Grace ziet al een tijd een stijging in de vraag naar UX-begeleiding en -trajecten bij het bouwen van websites en het ontwerpen van digitale platformen. Om aan die stijgende vraag te kunnen blijven beantwoorden, breidt het nu haar team fors uit met versterkingen op verschillende fronten.

Duke & Grace gelooft al langer dan vandaag in het belang van een goede UX: “Je verschillende digitale platformen zijn maar zo goed als de ervaring die ze de gebruiker bezorgen. Als je een mooie website hebt, maar mensen vinden de informatie niet waarnaar ze op zoek zijn of haken midden in het aankoopproces af, dan is die website helaas niet zoveel waard,” legt Bram Vanderhaeghe, head of user experience bij Duke & Grace, uit. “Voor ons begint het dus met het goed begrijpen wat de klant wil bereiken, en welke informatie er beschikbaar is. Dat structureren en testen of de gebruiker zijn weg vindt, is cruciaal. Het is fijn om te merken dat ook de markt daar meer en meer in volgt.” Enkele klanten waarbij Duke & Grace onder meer verantwoordelijk is voor de UX, zijn bijvoorbeeld Goed, Belfius, Extremis en Infino.”

Om in die vraag te kunnen blijven volgen, breidt Duke & Grace nu haar team fors uit op verschillende vlakken. Zo wierf het bedrijf eerder deze maand Eva Mestdagh aan als UX architect. Mestdagh kwam bij Duke & Grace terecht nadat ze het postgraduaat Experience Architect volgde aan Arteveldehogeschool, waarvan Duke & Grace één van de partners is. Haar achtergrond als art director bij Easyfairs zorgt ervoor dat ze een multidisciplinaire kijk heeft op de klantvragen, wat perfect past in de positionering van Duke & Grace.

Daarnaast ging enkele maanden geleden Dries Steyaert reeds aan de slag als client service director. Steyaert deed sinds 2011 ervaring op bij verscheidene bureaus met verschillende focussen, zoals performance marketing, e-commerce, employer branding, enzovoort. Zijn laatste stop voor Duke & Grace was bij het UX-bureau Internet Architects, waar hij meewerkte aan de commerciële identiteit en positionering van het bedrijf. “Die diverse ervaring zorgt ervoor dat ik binnen Duke & Grace, dat een fullservicebureau is, over de verschillende studio’s heen kan werken en een mooi traject kan uitstippelen voor de klant, waar we écht het verschil kunnen maken,” vertelt Steyaert.

Tot slot vervoegde ook Florian De Wulf zich bij Duke & Grace als front-end developer, om mee de vertaalslag te maken van de UX en UI naar een effectief werkende website.