Duvel onthult geheim ingrediënt in kortfilm

duvel- Daan

Crea / News

duvel- DaanMet de kortfilm ‘90 Days’ gunt Duvel ons voor het eerst een blik achter het mythische brouwproces van ‘Belgisch meest verfijnde’. Dat gebeurt op de typisch eigenzinnige manier, want voor het iconische rijpingsproces is er blijkbaar niet alleen vakmanschap en geduld nodig, maar ook een flinke dosis Belgische rock. Jan Paternoster – frontman bij Black Box Revelation - en singer-songwriter Daan daalden neer tot de legendarische rijpingskelders om er duizenden flesjes hun onevenaarbare smaak te geven. Daarmee staan ze symbool voor Duvels jarenlange passie en nooit aflatende drang naar perfectie. Voor het script tekende DDB Brussels, de indrukwekkende verfilming is een productie van Wenneker.be en regisseur Hugo Keijzer.

Weinig mensen weten hoe Duvel aan zijn unieke smaak komt. Het antwoord kom je te weten in de nieuwste film die het biermerk deze week lanceert. Voor het eerst worden we meegenomen op een nachtelijke reis doorheen de brouwerij en de mythische rijpingskelders van Duvel. Een plek waar duizenden rijpende flessen Duvel omringd worden door passie, zorg, vakmanschap en een vleugje alchemie. In de gangen weerklinkt het geheime ingrediënt: een obsessie voor kwaliteit en een forse dosis Belgische rock. Tijdens het nachtelijke shift halen Jan Paternoster - frontman van de band Black Box Revelation - en Belgische singer-songwriter Daan hun gitaar boven om er hun eigenzinnige toets te geven aan het iconische rijpingsproces. Samen met hun muzikaal talent staat Duvel garant voor een uniek proces van 90 dagen vakmanschap, passie en technologie. Of zoals ingewijden durven beweren: een tikkeltje magie.
De productie, die ongeveer negen maanden in beslag nam, is het werk van het Belgische productiehuis Wenneker.be en regisseur Hugo Keijzer. Het werden 9 maanden van toewijding en oog voor detail.  Het resultaat is dan ook geen gewone tv-spot, maar een heuse kortspeelfilm. “Duvel maakt geen spotjes,” zegt Anouk Lagae, chief marketing officer bij Duvel. “Bij ons draait het om kwaliteit. Net als bij ons bier gaan we steeds voor dat tikkeltje meer.” Samen met regisseur Hugo Keijzer slaagde DDB erin om het Duvel rijpingsproces artistiek in beeld te brengen en de verbeelding te prikkelen. “We zijn niet alleen trots op het resultaat,” zegt Michel Moortgat, CEO bij Duvel, “maar ook heel vereerd om hiervoor te kunnen samenwerken met Belgisch toptalent dat evenveel passie en toewijding in hun muziek investeert.” Voor Daan was het al de tweede keer dat hij samenwerkte met Duvel. Hij was meteen bereid om een nieuwe versie van zijn iconisch nummer Icon in te spelen voor de film. Ook Jan Paternoster toonde meteen interesse om mee te werken en verrast ons op het einde met een eigen interpretatie van Daans Icon.

duvel-Paternoster

Zoals het een kortfilm betaamt, zal '90 days' in een 60” te zien zijn in de cinema. Het krijgt zelfs een eigen filmposter. Er is ook een 75” versie die online zijn weg zal vinden en een 40” re-cut voor televisie. Het was drie jaar geleden sinds Duvel zijn laatste film maakte. Maar met ’90 Days’ is het iconisch biermerk helemaal terug...

Credits

Campaign : Duvel “90 Days"

Client: Duvel Moortgat

Client contact : Anouk Lagae, Kris Stuyck

Artiesten : Jan Paternoster (Black Box Revelation) & Daan

Creative Director : Peter Ampe

Script : Kate McMullen & Antoinette Ribas

Copy Fr : Gregory Ginterdaele

Production company: Wenneker.be

Director: Hugo Keijzer

Producers  : Ellen Utrecht, Vanessa Jacob, Emily Rammant

Agency producer : Brigitte Verduyck

Account Director : Francis Lippens

 

PR: Debby Wilmsen (Diamonds&Pearls)

DOP: Menno Mans

Editor: Ben Putland

Colourist: Toby Courlander

VFX: Glassworks Amsterdam

Music editing & audiomix: P&S London

Online planning : Jo Lories (Duvel Moortgat)

Soundtrack : Icon (new interpretation by Daan & Jan Paternoster)