Duvel Tripel Hop: zes smaken, één winnaar

Duveldoos_combi_fles (2)

Marketing / News / Retail

Duveldoos_combi_fles (2)Na zes edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar de fans, te luisteren. De brouwerij lanceerde daarom de ultieme 'proef': een blind tasting kit met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving. Proef, stem en beslis mee welke Duvel Tripel Hop permanent beschikbaar zal zijn vanaf 2017.

6varianten-Duvel

Stemmen kan op www.duveltripelhop.be, tot 1 juni 2016. De tastingkits en het bier zijn beschikbaar in België sinds 1 april. Aan Duvel Tripel Hop fans is er geen gebrek en zij hebben alvast een keuze gemaakt. Ontdek hier de filmpjes.

Dat er beslist werd om een jaarlijkse Duvel Tripel Hop te brouwen, is de 'schuld' van de Lambikstoempers. Wanne verklaart zijn liefde dan ook maar al te graag voor de Duvel Tripel Hop uit 2007 en 2010, gebrouwen met Amarillo. “De aromatische hop Amarillo heeft een zalige bitterheid. Het is wild en echte rock ’n roll in een glas.” Axel Daeseleire koos de exotische hopsoort Sorachi Ace uit 2013 :  “Eens je de klassieke Duvel-smaak loslaat en de Sorachi Ace proeft, ga je op smaakavontuur met een zeer exotische bestemming als eindhalte.” Sepideh Sedaghatnia van het restaurant Divin by Sepi en bekend als jurylid van Mijn Pop-uprestaurant liet zich verleiden door de Amerikaanse experimentele hop HBC 291 die werd gebruikt voor de meeste recente Duvel Tripel Hop.  Sepideh : “De HBC 291 past bij een filosofie van experimenteren. De hop balanceert perfect tussen fris en zuur. Het doet me denken aan de lente, het seizoen van de hopscheuten.” en televisiechef Jean Philippe Watteyne van iCook in Bergen ging eerder dit jaar  al aan de slag met het design van Mini Duvel en is een trouwe Duvel fan. Zijn voorkeur gaat uit naar Mosaic, een hopsoort die gebruikt werd voor Duvel Tripel Hop van 2014.