DVLR DDB geeft uil van Standaard Boekhandel facelift

Crea / News

De winkels van Standaard Boekhandel krijgen een nieuwe look en ook de huisstijl en het logo, de iconische uil, krijgen een moderne uitstraling. Veerle De Witte, de recent aangestelde CEO van Standaard Boekhandel Group, onthulde de nieuwe merkidentiteit in de flagshipstore in Gent op de Kouter in het gezelschap van pers, partners en klanten.

Al meer dan 100 jaar is Standaard Boekhandel fan van boeken. Boeken zijn hun bestaansreden, zowel gisteren, vandaag als morgen. Om ervoor te zorgen dat Standaard Boekhandel die stempel in de samenleving kan blijven drukken, hebben ze samen met DVLR DDB hun merk gemoderniseerd.

“We zijn met de uil naar de kapper geweest. Het vernieuwde logo heeft een zichtbare link met het oude. De welbekende uil blijft als symbool voor kwaliteit en kennis, de spil van Standaard Boekhandel. En onze rol als boekhandel, benadrukken we door met een opengeslagen boek de wenkbrauwen van onze uil te vormen. Bij Standaard Boekhandel geloven we dat elk boek dat onze klanten openslaan, een hele wereld doet opengaan,” zegt Karen Vanstaen, marketing & product director bij Standaard Boekhandel.

“We frissen het imago van Standaard Boekhandel verder op met een nieuwe levendig kleurenpalet. Tijdloze tinten die verbinden en aansluiting vinden bij de smaak van jong én oud. Op deze manier kan ik hopelijk binnen 40 jaar tegen mijn kleinkinderen zeggen dat ik en mijn team het logo van Standaard Boekhandel ooit hebben gemaakt,” sluit Johan Roelandt, creative director van DVLR DDB, af.

Credits:

Klant: Standaard Boekhandel

Klantencontact: Karen Vanstaen en Nancy Fiersen

Creatief Directeur: Johan Roelandt

Lead designer: Tom De Vriendt

Design: Tuan Phan, Glenn Vanhasselt

Concept creatives: Thomas De Boeck, Jannis Min Jou

Strategisch Directeur: Maarten Vanthemsche

Strategic planner: Margot Dedrijvere

Account manager: Kristof Debacker