Dynatrace lanceert slimme assistent

Innovation / Media / News

Dynatrace

Digital performance management-bedrijf Dynatrace breidt zijn portfolio voor het beheer van de beschikbaarheid en snelheid van applicaties uit met drie nieuwe technologieën. Met de nieuwe, virtuele assistent Davis kun je praten of chatten over de prestaties van de toepassingen, het monitoringtoestel UFO licht groen of rood op bij het juist of fout ontwikkelen van softwarecode en Visually Complete maakt de gebruikerservaring visueel. Zo maakt Dynatrace het gebruik van zijn software voor application performance eenvoudiger voor iedereen in een bedrijf of organisatie, dus niet alleen informatici.

Welke problemen hebben vandaag een invloed gehad op onze omzet? Wat is het activiteitsniveau van mijn gebruikers? Heeft de applicatie pannes gehad? Zulke vragen over de beschikbaarheid en snelheid van applicaties zijn een kolfje naar de hand van de nieuwe virtuele assistent davis. Die is verbonden met Dynatrace’s software voor digital performancebeheer en beantwoordt de vraag hetzij mondeling via Amazon Alexa of via de chat-app Slack.

« Met davis verlagen we een potentiële technologiedrempel, » zegt Alois Reitbauer, chief technology strategist van Dynatrace. « Iedereen in een bedrijf kan nu snel te weten komen of en welke problemen er eventueel zijn met hun toepassingen. Ze hoeven daarvoor geen dashboards te bestuderen. Met de hulp van davis kunnen behalve informatici ook marketeers, verkoopverantwoordelijken en het management snel achterhalen of de bedrijfsapplicaties naar behoren functioneren. Het is de eerste virtuele assistent in de markt van application performance management. »

UFO

UFO, Dynatrace

Op zijn gebruikersconferentie Perform in Las Vegas stelde Dynatrace ook een nieuw toestel voor dat in real time aangeeft of ontwikkelaars hun code juist programmeren. Het alarmeringstoestelletje lijkt wel een beetje op een ruimteschip en het systeem werd dan ook toepasselijk UFO genoemd. Je kan het zoals een lamparmatuur aan het plafond bevestigen. De UFO’s zijn verbonden met de digital performance monitoringsoftware en lichten rood op wanneer de code een negatieve invloed kan hebben op de gebruikerservaring. Wanneer de code klaar is voor een volgende etappe in het ontwikkelingsproces van een applicatie, dan worden de UFO’s groen. De UFO’s helpen eveneens de communicatie en samenwerking te verbeteren tussen de verschillende betrokkenen. Het volstaat om een blik op de UFO te werpen om te zien wat de stand van zaken van een project is. Dynatrace heeft ook een opensourceversie van UFO ontworpen die je kan printen met een 3D-printer.

Visually Complete is een nieuwe functie van de APM-software van Dynatrace. Ze geeft de ervaring van reële gebruikers van een web- of mobiele applicatie weer. Ze analyseert die gegevens en correleert die met marketing-, financiële of andere indicatoren.

« Het dashboard toont je de werkelijke ervaring van applicatiegebruikers, alsof je naast hen zou zitten, » zegt Marc Olesen van Dynatrace. « Die gegevens worden vervolgens automatisch gekoppeld met de bounce rates en conversies. De IT-teams krijgen visueel de technische gegevens die ze nodig hebben om betere applicaties en een betere gebruikerservaring te ontwikkelen. »