Ecover en Bonka Circus #wassenvoorhelden

Crea / News

Winkelbedienden, verpleegkundigen, postbodes… dat zijn de mensen die in tijden van lockdown en quarantaine het land draaiende houden. Om hen thuis rustig te laten uitblazen, lanceren Ecover en Bonka Circus #wassenvoorhelden. Ze laten wasmachines draaien, voor zij die het land laten draaien. Ecover geeft zélf alvast het goede voorbeeld door 100 wasbeurten te doen van helden in de buurt van hun vestiging in Malle. Die actie kadert in een oproep naar het brede die publiek om ook te #wassenvoorhelden.

Tijdens de coronacrisis steunt het land op helden uit de zorg, de supermarkten, de hulpdiensten, en nog vele anderen. Maar wanneer zij thuiskomen, wacht er vaak nog een hoop was op hen. Daar kunnen wij, veilig vanuit ons kot, hen mee helpen. Wij kunnen namelijk #wassenvoorhelden: je wasmachine laten draaien, voor zij die het land laten draaien. 

Van de wereld een betere plek maken, doe je vooral door zelf actie te ondernemen. Als voortrekkers van een duurzame wereld neemt Ecover het voortouw door zelf wassers tijdelijk in dienst te nemen die door corona op zoek zijn naar werk. Die wassers zullen de komende weken 100 machines laten draaien met de persoonlijke was van helden uit de buurt. De wasmanden van de werknemers worden coronaproof opgehaald op hun werkplek. Helden kunnen hun wasmand gewoon voor de deur laten staan, of zelf in de koffer van de wasser zetten. De was wordt de volgende dag weer afgezet, fris gewassen met ecologisch wasproduct van Ecover.

Iedereen wordt uitgenodigd ook zelf te wassen voor helden, om zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ecover zorgt voor een duwtje in de rug, door de eerste 50 mensen die een foto van hun heldenwasje posten met de hashtag #wassenvoorhelden, hun nieuwe ecologische vloeibare wasmiddel op te sturen.

Credits
Klant: Ecover / People Against Dirty
Contact: Julie De Laet, Pieter Conings
Creatief Directeur: Jesse Vanophalvens
Creatives: Bart Gielen, Luc Shih, Stijn Van Hemelrijck
Copywriter: Sophie Colens 
Design: Gilles Valkenborg 
Accountmanagers: Wim Michiels, Selina Minnart
Client Service Director: Julie Proesmans