Ecover geeft ecopioniers een duwtje in de rug

Awards / News / Sustainability

Een aantal maanden geleden kondigde Ecover het ‘Fertilise the Future’ fonds aan. De producent van ecologische schoonmaakmiddelen riep bedrijven en organisaties met innovatieve oplossingen voor de klimaatproblematiek op om een beroep te doen op dit fonds dat is gefinancierd vanuit de meerverkoop tijdens de coronacrisis. Uit de bijna 800 aanmeldingen zijn ondertussen de finalisten geselecteerd, waarvan zes in België.

Duurzame start-ups en ecopioniers een duwtje in de rug te geven, dat is het doel van het ‘Fertilise the Future’ fonds van Ecover. De oproep in juni aan bedrijven en organisaties om hierop een beroep te doen, leverde bijna 800 inzendingen op in de drie deelnemende landen; België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De inzendingen geven innovatieve, natuurgebaseerde oplossingen voor de klimaatproblematiek. Uit deze inschrijvingen heeft ieder deelnemend land nu een shortlist van finalisten samengesteld, waaruit per land één winnaar gekozen zal worden.

De 6 finalisten voor België

  • Talea, een organisatie die klimaatvriendelijke tuinen inricht op stedelijke locaties, dient een project in voor het inrichten van tuinen in ziekenhuizen.
  • Natuurpunt, de grootste natuurbeschermingsorganisatie in België, stelt voor om wetlands in stedelijke omgevingen te creëren, gericht op natuurherstel en klimaataanpassing.
  • Oost West Centrum, een organisatie gespecialiseerd in trainingen, wil een team voorbereiden en begeleiden voor het aanleggen van mini-voedselbossen in stedelijke omgevingen. 
  • Natuurpark Hoge Venen, een natuurpark in de omgeving van Luik, heeft financiering nodig voor het herstel van de vijvers om de biodiversiteit te vergroten.
  • Bodemkundige Dienst België, een privébedrijf voor bodemonderzoek en advies aan boeren, heeft een duurzaam economisch model ontwikkeld dat boeren beloont voor het pompen en opslaan van CO2 in de bodem.
  • Glimps bio, een agency voor natuurlijke innovatie, dient een project in dat focust op het integreren van de natuur in stedelijke omgevingen en het betrekken van lokale gemeenschapsgroepen.

Tot en met 6 december kan het publiek het project van zijn voorkeur steunen via social media kanalen. De uiteindelijke eindbeslissing ligt bij de jury, die samengesteld is uit zowel interne als externe duurzaamheidsexperts. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @ecover_be