Een enorme mural van Absoluut voor sterk sociaal werk

Crea / News

Van ziekenhuizen tot opvangcentra, van begeleid zelfstandig wonen tot bemiddelen in strafzaken. Is er iéts wat sociale werkers niet doen? En op de World Social Work Day verdient dat wel wat extra aandacht. Enter een enorme mural waar Absoluut en het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse Overheid maar al te graag hun tanden in zetten.

Op 17 maart is het de World Social Work Day. De dag waarop sociaal werkers wereldwijd samenkomen én het belang van hun werk onderstrepen. Maar evengoed de dag waarop ze stilstaan bij de uitdagingen voor de toekomst. Om deze dag in de kijker te zetten ging Absoluut guerillagewijs aan de slag. Het resultaat: een enorme muur, volledig beplakt met inspirerende posters. Denk aan slogans als ‘Sociaal werk werkt’, ‘Hard werk in de zachte sector’, ‘Luisterend oor? Check!’

Locatie van dienst: het Sociaal Huis in Mechelen. Symbolischer kon niet. Ook digitaal trok het communicatiebureau de campagne door. De posters vind je terug op sterksociaalwerk.be en kan je makkelijk delen op Facebook. Absoluut ontwikkelde ook een Facebookfilter om de campagne maximale zichtbaarheid te geven. Tot slot pikte ook Radio 2 in op het thema met verschillende getuigenissen over hoe sociaal het werk het verschil maakt. Laat het duidelijk zijn: op het sterk sociaal werk mogen we gerust trots zijn.