Een job in de bouw iets voor jou? ​ ​Lucy denkt van wel

Crea / News

Ondanks de gunstige toekomstperspectieven die de bouwsector biedt, stelt men vast dat er weinig Antwerpse jongeren kiezen voor een bouwberoep. Uit een onderzoek blijkt dat veel van de spontane associaties die de jongeren en volwassenen maken in verband met werken in de bouw hen eerder weghouden van de sector in plaats van aantrekken: de moeilijkheid van de jobs omwille van de vereiste technische expertise, het zware fysieke werk, de veiligheidsrisico’s, het vuil worden. Daartegenover staat de positieve perceptie van een goede werksfeer. De stad Antwerpen wil in het kader van De Grote Verbinding tegen 2024 jaarlijks 150 mensen opleiden en op de arbeidsmarkt introduceren. Om deze ambitie te realiseren werkt de stad samen met VDABConstructivenLantis. De 4 partners verenigen zich in ‘Jobs in De Grote Verbinding’. Enter Lucy! “Onze opdracht was dan ook duidelijk”, zegt Thomas Vuerinckx, Account Director bij Lucy. “De bouwsector biedt toekomst- en jobzekerheid en een grote waaier aan jobmogelijkheden. Met een campagne die de positieve elementen uit de bouwsector in de verf zet en de clichés doorprikt willen we jongeren triggeren om naar de jobpagina van De Grote Verbinding te gaan."

De campagne richt zich specifiek op jongeren tussen 17 en 24 jaar en bestaat uit online video’s en een affichageluik. De dynamische video’s zijn een productie van Fledge. “Samen met regisseur Arnaud Deroudilhe zochten we naar een filmische stijl die in de leefwereld van onze doelgroep past”, aldus Yves Van Hacht, Art Director bij het Brusselse bureau. “Bovendien tonen de spectaculaire bouwkranen en graafmachines als bedrijfswagen aan dat onze jobs écht tof zijn.”
 

Goed volk mag zich altijd melden op degroteverbinding.be/jobs

 
De Grote Verbinding brengt de Oosterweelverbinding samen met de Ringparken en de Scheldebrug in één geheel, dat de komende jaren verder wordt uitgetekend en gebouwd. We verbinden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring, met meer groen, minder lawaai en schonere lucht.  Om deze ongeziene stadsvernieuwing in de volgende decennia waar te maken zijn talenten, handen, experten en veel enthousiasme nodig. 
 
 

Credits

Brand: Stad Antwerpen, De Grote Verbinding
​Contact: Hanne Pauwels, Jonas Van Hal, Caroline Wijckmans, Marijke De Roeck, Pieter Vermeyen, Ellen Wauters

Agency: Lucy
​Creatives: Ruben De Praetere & Yves Van Hacht
​Design Director: Jan Sidgwick
​Account Manager: Anouk Van Der Wallen
​Account Director: Thomas Vuerinckx
​Creative Director: Laurent Dochy

Production company: Fledge
​Creative Partner: Diederik Jeangout
​Managing Partner: Roeland Jeangout
​Line Producer: Sofie Van de Wauwer
​Director: Arnaud Deroudilhe
​DOP: Virgil Leclercq
​Gaffer: Theo Fernandez
​Gaffer Assistant: Ken Sody
​Art Director: Javor Malehounov
​Styling: Fiona Rombaut
​MUA: Michelle Braspenninckx ​
​Sound Engineer: Neal Willaert
​1st AD: Miki Beddeleem
​Location Manager: Zowie Boone
​Drone: Kopterman
​Edit: Ward Geerts
​Sound Studio: La Vita E Media
​Grading: Virgil Leclercq

Casting: We Want You