Een najaar om van te smullen?

Ketnet 2015

Media / News

Ketnet 2015

Nu de zomervakantie erop zit, verhuizen de wrappers van de Ketnet-camping onder de VRT-toren naar hun gloednieuwe  studio. Een geweldig begin van het schooljaar en het nieuwe televisieseizoen. Ketnet heeft een nieuw logo, zit in een fris nieuw kleedje en is klaar voor een druk najaar met veel nieuwe programma’s in vier domeinen: veel fictie van eigen bodem, nieuwe weekendochtenden, heel wat informatie en edutainment en tal van ontspanningsprogramma’s.

Met het magazine Ketnet Swipe en de liveshow Kingsize Live vernieuwt Ketnet zijn ochtendprogrammering op zaterdag en zondag, dé primetime voor kindertelevisie in het weekend. Daarnaast zet Ketnet dit najaar sterk in op fictie met vier gloednieuwe reeksen: Welkom in de Wilton, Nachtwacht, Trollie en De zoon van Artan. Verder zijn er ook nieuwe seizoenen van Ghost Rockers en Prinsessia.

Samson & Gert vieren hun 25-jarige jubileum en dat wordt op gepaste wijze gevierd. Zo is er de allereerste uitzending op Ketnet van een fijne selectie van de oudste Samson & Gert-afleveringen. Gert en Samson komen die op maandag 7 september zelf voorstellen in de Ketnet-studio. Nostalgie gegarandeerd.

De geonauten is een avontuurlijk én educatief spelprogramma waarin Ketnetters op kamp gaan en samen met een aantal BV's allerlei opdrachten uitvoeren rond de millenniumdoelen en zo inzicht krijgen in de leefwereld van kinderen in andere landen. Nog meer edutainment brengt Ben ik familie van?, waarin Ketnetters op zoek gaan naar beroemde voorouders en naamgenoten. Een nieuwe reeks van D5R volgt het wel en wee van de vijf vrienden uit Vilvoorde en toont het leven zoals het is voor opgroeiende tieners. In Wereldbeesten verzamelt Chris Dusauchoit het beste van Dieren in nestenin een spannend en avontuurlijk programma op kindermaat, met dieren over de hele wereld in de hoofdrol. Oude taart is een smakelijke quiz waarin meesterbakker Marcel (Robrecht Vanden Thoren) Ketnetters en hun grootouders op de rooster legt, met taart beloont of in zijn deeg verwerkt. En daarnaast kunnen de Ketnetters ook uitkijken naar Ketnet Musical en naar de terugkeer van Karrewiet en Karrewiet Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=wvU-u06SgZw