Een PUB vol innovaties

Innovation / Media / News

Wij selecteerden voor u 10 innovatieve benaderingen, zonder de pretentie volledig te willen zijn. Hieronder vindt u er enkele van, over de rest leest  u in PUB 3. Wij nodigen u trouwens uit om ons op de hoogte te brengen van uw eigen innovaties. Op PUB.be vindt u onder het luik NEWS de tag INNOVATION. Daar vindt u nog meer innovatief werk van spelers in de communicatiewereld. Straks ook die van u? Vertel ons meer via redactie@pub.be.

1 Out of Home

Out of Home meets big data

Big data inzetten voor nog gerichtere reclame via Out of Home (OOH)? Het gebeurt steeds vaker. In november liep er in Moskou een campagne waarbij bestuurders van een BMW X5 of een Volvo XC60 reclame te zien kregen van de nieuwste SUV van Jaguar. High speed camera’s, geplaatst op 180 meter voor het billboard, legden vast wanneer er een SUV-liefhebber voorbijreed. Een sterk staaltje van targeted advertising. Ook in ons land wordt er de laatste tijd stevig op ingezet.

 

virtual reality_240316_KH_01.JPG

Papier krijgt nieuwe dimensie

Online video en virtual reality (VR) vergroten de mogelijkheden tot innovatie. Dat zien ook mediaregies. Zo diversifieerde Mediahuis Connect de afgelopen jaren met video, met onder meer de verfilming van redactionele stukken op de website. De steeds grotere consumptie via mobiele dragers maakte de introductie van virtual reality mogelijk, iets wat niet mogelijk is via de klassieke televisie. Mediahuis Connect pionierde met een virtual reality-actie voor De Standaard: dS360.
7 Topics

Waar is mijn eigen nieuws?

De Persgroep pakte in juni vorig jaar uit met een innovatief nieuwsproject. Topics, een samenwerking tussen De Persgroep België en De Persgroep Nederland, biedt een meerwaarde aan abonnees en groeide uit de behoefte om kranten de digitaliseren. “Via Topics stellen de abonnees van 13 nieuwstitels uit België en Nederland hun eigen nieuwsoverzicht samen. Zo lezen ze alles over de onderwerpen die hen het meeste interesseren,” vertelt Inge Debremaeker, brand manager van Topics. “Hun favoriete nieuwsrubriek, hun favoriete stad of hun favoriete persoonlijkheid...