Eén viert 981 kilo aardappelen voor Dagelijkse Kost

Media / News

Elke avond begint Jeroen Meus rond kwart na zes zijn kookprogramma op Eén met de vertrouwde woorden “Goeienavond, en welkom bij ‘Dagelijkse Kost’.” Op maandagavond 18 november weerklinken die woorden voor de 2.000ste keer in woonkamers over heel Vlaanderen. Voor de gelegenheid geen duizenden kaarsjes, maar wel cijfermateriaal over de voorbije seizoenen van ‘Dagelijkse Kost’:

  • 981 kilogram aardappelen
  • 236,5 kilogram vlees en gevogelte
  • 518 kilogram groenten
  • 1.161 ajuinen en sjalotten
  • en 1.571 eieren

Jeroen Meus kookte al in vier verschillende keukens – de meest recente keuken werd afgelopen september in gebruik genomen. Het populairste recept uit het kookprogramma is dat van stoofvlees met frieten (meest bezochte pagina op dagelijksekost.een.be). Ook het recept van een andere klassieker, vol-au-vent, wordt vaak geraadpleegd, net als lasagne en klassieke pastagerechten. Alles samen was de reeks tot nu toe goed voor meer dan 483 uur ofwel meer dan 20 dagen non-stop kookplezier. En met het tiende feestseizoen in aantocht blijven alle fans nog wel even zoet.

Naar aanleiding van de 2000ste aflevering lanceert ‘Dagelijkse Kost’ ook zijn introtune, een nummer van de band The me in you als volledige song, waarvan de opbrengst naar De Warmste Week gaat.