Eerste Streamz Academy van start

Media / News

In het begin van dit jaar daagde Streamz iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de Streamz Academy, een nieuw traject voor aspirant fictiemakers. Een oproep die niet onopgemerkt voorbij is, gegaan want de Streamz Academy ontving maar liefst 534 pitches, waarvan er nu acht gekozen.

De 9 gelukkige deelnemers (waarvan 1 duo) zijn begonnen met het traject dat bestaat uit verschillende lezingen, workshops en pitching sessies. De inzet is hoog, want op het einde wordt er één pitch gekozen en die finalist zal hun idee verder kunnen ontwikkelen naar een Streamz Original-thrillerreeks van 4 afleveringen.

Vorige week ging de eerste workshop reeds van start met een lezing van Malin-Sarah Gozin ('Clan' en 'Tabula Rasa') over conceptontwikkeling, alsook een introductie van verschillende werkingen binnen Streamz: van content tot marketing en data. Na een eerste pitch sessie door de deelnemers kozen de coaches - Julie Mahieu, Chingiz Karibekov, Sanne Nuyens en Roel Mondelaers - de negen talenten die ze zullen begeleiden doorheen het jaar: Magali Jeger, Sanne Poelmans, Elvir Silajdzic, Wout Dujardin, Sander Jacques, Gaëlle Maes, Joery Vanrusselt, Raoul Groothuizen en Cristina Poppe.

De verschillende workshops van de Academy bestaan verder uit een uniek writers weekend met one-on-one sessie met hun coaches, tailored consultaties met pitchcoach Ido Abram van het Nederlandse Eye Film instituut en brainstorms met grafisch ontwerpers Isaac Gozin (Daily Dolores) en Amira Daoudi (Studio Daoudi) over hun projecten en finale pitch dossiers.

Speeddates @ Film Fest Gent 2023 

Op het einde van het traject, wanneer de 9 deelnemers klaargestoomd zijn door hun coaches, zullen ze hun idee pitchen op een sectorvent op Film Fest Gent in oktober 2023. De aanwezige producenten kunnen stemmen op hun favoriete twee pitches, die dan gematched zullen worden aan een productiehuis om hun idee verder uit te werken in een creatieve pitch video, trailer of fragment. In december kan het publiek stemmen via de Streamz Academy website op hun favoriet fragment. Meer info hierover komt binnenkort vanuit het content team van Streamz.

Finale @ Filmfestival Oostende 2024

De winnaar van de Streamz Academy wordt bekend gemaakt op FFO 2024 en mag samen met het productiehuis een high-end Streamz Original maken. Op Filmfestival Oostende gaat ook de documentaire in première. De docu volgt de deelnemers van dichtbij gedurende het hele Streamz Academy traject en toont hoe zij dit ervaren.

Foto: (c) Toon Aerts