Effie Award Ceremony trekt naar Bozar

Agenda / Awards / News

In tijden van crisis staat de effectiviteit van de marketingcommunicatieinspanningen nog hoger op de ladder van belangrijkheid. Dat blijkt uit het aantal registraties voor de Effie Awards 2020, dat opnieuw records breekt.

“Het is duidelijk dat effectiviteit van marketingcommunicatie heel belangrijk is voor bedrijven en bureaus,” begint Lydia Desloover, director van Effie Belgium. “Zelfs de coronacrisis kan er niet tegenop. Of misschien draagt ze er zelfs toe bij. Door deze crisis wint marketing effectiveness duidelijk nog aan belang. En dat effect zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen.

Lydia Desloover baseert zich voor haar stelling op het grote aantal registraties voor de editie 2020. Met meer dan 30 inschrijvingen ligt dit helemaal in lijn met de twee vorige jaren, waarin er telkens een recordaantal deelnemers waren. “Deelname aan de Effie Awards is ook een unieke manier om de relatie tussen bureau en adverteerder te bestendigen,” geeft Lydia Desloover mee.

De deelnemers hebben nog tot uiterlijk 5 juni om hun case in te dienen. Daarna worden ze beoordeeld door een jury, die opnieuw onder leiding staat van Mira De Maeyer (Perrigo). De jury telt net als vorig jaar 30 leden, waarvan de helft marketeers uit toonaangevende bedrijven zijn, aangebracht door de UBA. Nieuwkomers in de jury dit jaar zijn Hendrik Van Steendam (Lotus Bakeries), Sandra Rothenberger (Solvay Business School) en Arjen Pomper (Dentsu Aegis).

Ook tijdens de lockdown deed Effie Belgium er alles aan om het thema marketing effectiveness hoog op agenda te houden. Lydia Desloover: “We keken in de eerste plaats naar de hogescholen. Zij moesten van de ene dag op de andere op een totaal andere manier gaan lesgeven. Wij hebben hen hierbij geholpen door docenten en studenten toegang te bieden tot onze best practices. Dat zijn de winnende cases van de vorige jaren.”

Daarnaast ging ook de Effie Info Class – deze keer in het teken van het belang van touchpoints – in ‘online modus’. Bijna 60 (59 om precies te zijn) marketingprofessionals namen virtueel deel. “Ook dit is een record,” toont Lydia Desloover zich tevreden. “Bovendien biedt de vorm van een webinar ons de mogelijkheid om alle presentaties online te plaatsen, zodat ze ook nu nog door marketeers én studenten bekeken kunnen worden. Daar heeft iedereen baat bij. Na deze crisis komen we immers in een nieuwe situatie terecht, waarbij de effectiviteit van marketingcommunicatie belangrijker dan ooit zal zijn.”

De Effie Award Ceremony zal – in principe – plaatsvinden op 24 september 2020 in Bozar.