New kid in town: Elias Dewulf

4schools / New kids in town

Naast mijn officiële naam, Elias, noemen mensen mij vaak mega tof, knap en slim. Maar ook voor mij is het allemaal op de schoolbanken begonnen.

Na zeven jaar onvrijwillig middelbaar en nog eens zes jaar vrijwillig op den dool, kwam ik terecht bij BAS (Belgian Advertising School). Mijn vierde jaar, van de driejarige opleiding, Communicatiemanagement aan AP had mij overtuigd van reclame en zo geschiedde: een jaar lang klaargestoomd worden voor de echte wereld, een pastoor viraal krijgen en samen met vierentwintig gelijkgestemde violen toewerken naar een prachtig afstudeerconcert dat de naam CHOO CHOO kreeg. Een zo goed als echt pop-up communicatiebureau dat mooi genoeg klonk om mijn eerste sollicitatiegesprek op te zetten. Het gesprek was met de toenmalige creatief directeur Sebastien Van Reet en de onverstaanbare maar onweerstaanbare art director Maike Borms van at-thetable. Zij zocht een copywriter om een team mee te vormen en ik zocht eigenlijk hetzelfde, maar dan andersom. We kwamen overeen om een weekje als student te werken en begin juli 2022 trok ik met mijn pendelschoenen aan richting Gent.

Om een omslachtig verhaal simpel af te ronden: ondertussen werk ik al een jaar zielsgelukkig voor at-thetable. Not so new anymore, dus eigenlijk. De eye-rolls van Maike leren mij wat niet goed is en haar gevleugelde ‘we doen het!’ wat dan wél goed is. Samen met het sterke collectief aanwezig, hebben we al enkele mooie campagnes gemaakt voor Mercy Ships, Bike Republic, VTM, 1712 en anderen. En wat mij betreft zullen er daar nog heel veel bij komen.