Eline Dewulf

New kids in town

"Hoi, ik ben Eline!

In 2020 ben ik afgestudeerd aan LUCA School of Arts in Gent en behaalde zo mijn bachelor Grafische vormgeving. Tijdens mijn opleiding leerde ik al over de fundamenten van design en heb ik mijn vaardigheden op het gebied van illustratie, typografie en visuele identiteit kunnen ontwikkelen.

Eens afgerond, was ik geïnspireerd om me verder te verdiepen in de wereld van branding en packaging. Dus besloot ik een postgraduaat te volgen en mijn skills als ontwerper verder uit te breiden.

Na mijn studies was ik er dan ook helemaal klaar voor om voltijds aan de slag te gaan in de creatieve sector. En jazeker, sinds januari 2022 ben ik als designer deel van het creative team van Duke & Grace (recentelijk overgenomen door Springbok), de brandtech agency voor
duurzame groei. Onze missie ‘Making good brands grow big and big brands grow good.’ past perfect bij mij.

Helemaal onvoorbereid startte ik er niet. Zo solliciteerde ik ooit voor kerstboomverkoper bij IKEA. Het vooruitzicht van Zweedse balletjes à volonté, veel te veel geurkaarsen en nog meer kerstbomen bleek echter eentje waar ik weinig mee kon. Omdat ik net iets creatiever was dan de meeste kerstboomverkopers werd ik ingeschakeld in het helpen van klanten bij hun ontwerp van hun modulaire Besta-kasten. Ook leuk!

Diezelfde periode werkte ik tijdelijk als vervanging bij Heren Loebas, een creative studio in Gent. En vele jaren daarvoor liep ik stage en deed ik vakantiejobs bij onder meer De Kwekerij en zwerm.studio. Het bracht me een blijvende, groeiende liefde voor al wat tactiel ‘gekweekt’ is op, van papercraft tot klei, veel glitters en confetti en nog zotter dan dat!

Ik hou van vormen, kleuren en tastbare objecten. Van hippe tapijtjes maken, koffiedrinken, mijn vele planten onderhouden én mijn dikke kat graag zien! In ‘t kort: mooie dingen maken mij blij en ik maak graag zelf alles nog net dat tikkeltje mooier.

Als designer kan ik elke dag doen wat ik graag doe. Hoe cool is het om je creativiteit niet alleen in je hobby maar ook in je beroep te kunnen uiten. Met collega's die me challengen, maar waar ik ook steeds bij terecht kan met raad en daad. Die continue kennisdeling en ruimte om fouten te maken en te groeien is heerlijk.

Ohja, naast het werken voor klanten ben ik ook de in house marketing designer van Duke & Grace. Wat houdt dat in? Ik maak al het design voor social media, blogposts, cases, etc. voor online. Mijn werk zien? Surf naar dukeandgrace.com, volg ons op social media, of kom gewoon eens langs bij ons of een van de andere Springbok-kantoren!

Eline Dewulf - Designer Duke & Grace. A Springbok Agency.