Eliza Kowal-Bourgonjon

New kids in town

Eliza KowalIk ben Eliza, creative strategist bij Gents Agency/Wijs. In mijn functie komen theorie en praktijk samen, net als analytisch en conceptueel denken. En daar komt ook nog eens een pak fun en een team van open-minded creatieve denkers bij. Nu Gents deel geworden is van Wijs, is dat interessante netwerk alleen nog maar uitgebreid. Een perfecte werkplek als je het mij vraagt. Ik vind alle stappen van het proces even boeiend: het onderzoek, de trendanalyses, de creatieve brainstormsessies, de uitwerking van concepten, het uitrollen van campagnes... Noem maar op.
Hoe ben ik hier terechtgekomen? Niet zo vanzelfsprekend. Vooral als je met ‘hier’ België bedoelt! Ik ben geboren en getogen in Polen, maar sinds een paar jaar woon ik hier. Alles begon met mijn ietwat rare studiekeuze. Ik heb tegelijkertijd mijn studies Nederlandse Literatuur en Communication Design & Corporate Identity afgerond. Het eerste bracht me dichter bij de Belgische en Nederlandse taal en cultuur, de tweede richting verklaart mijn passie voor woord, creatie, visual design, branding en advertising.

Nochtans ben ik niet meteen in de creatieve sector begonnen. Hiervoor werkte ik als (academisch) docent, en voerde ik onderzoek uit aan de universiteiten van Wroclaw en Gent. Les geven over creatief schrijven en communicatieanalyse waren een grote trigger om meer hands-on ervaring op te doen.

Na honderden uren vooraan in de klas, een thesis van 300 pagina’s over sociolinguïstiek en een doctoraat, besloot ik mijn kans te wagen in de creatieve sector.
En met Gents klikte het meteen!