Emakina krijgt nieuwe Scrum Master

Kevin_Ambrogi (1)

News

Kevin_AmbrogiDe nieuwste collega binnen het Emakina Web Building team heet Kevin Ambrogi. De Scrum Master en PMP-gecertifiëerde projectmanager is al aan de slag voor enkele klanten, zoals Starwood Hotels en de wereldwijde NGO Education Above All.

In de afgelopen maanden verwelkomde Emakina's Web building-team in Brussel al een aantal nieuwe talenten. In synergie met de Emakina-teams gespecialiseerd in communicatie, Applications en Commerce creëren de 38 web building-experts uitzonderlijke digitale ervaringen van A tot Z, van analyse en informatie-architectuur over ontwerp en ontwikkeling tot integratie, project management en follow-up.

Kevin Ambrogi is naar verluidt een natuurtalent in het overbruggen van marketing-, technologie en klantenbehoeften. Hij voegt zijn uitgebreide IT-kennis en rijke ervaring in digitale marketing, IT, e-commerce en internationale evenementen toe aan de kleurrijke mix van het team. En hij geeft het meteen ook een vleugje jazz mee, als voormalig professioneel jazz bassist. Hij is thuis in HTML, CSS, JS, Java, WS (REST / SOAP), PHP, MySQL, PostgreSQL, en beheerde een reeks digitale projecten gebudgetteerd boven 1M euro, met + 3.000 man/ dagen, en grote teams met een combinatie van vele competenties en talen. Hij begon zijn carrière als programma-assistent voor Lille Culturele Hoofdstad van Europa. Daarna verhuisde hij naar culturele dienst van de Franse ambassade in New York, waar hij een reeks samenwerkings- en communicatieprojecten ontwikkelde voor het Frans-Amerikaans Fonds voor jazz en hedendaagse muziek.

Hij werkte verder in cultureel project management bij het multi-culturele marketingbureau Jungle Communications in San Francisco. Hier paste hij meer dan 75 grote grote culturele campagnes aan voor niet-Engelstalige doelgroepen. Hij werkte er ook aan evenementen, offline en online communicatie en design. In deze rol implementeerde hij ook met succes digitale projectmanagement-tools, met een combinatie van Waterfall en Agile development.

Terug in Brussel ontwikkelde hij strategieën voor EWEA, de Europese Organisatie voor Windenergie, om dan een nieuwe uitdaging te aanvaarden bij UPS. De wereldwijde leider in de verzending had Kiala overgenomen en hij leidde met succes de front-end e-commerce softwaremigratie van Kiala naar UPS-technologie. Zijn team voegde er op maat gemaakte IT-oplossingen aan toe, die verzenders en logistieke partners meer klanten en omzet opleveren. Kevin Ambrogi: "Emakina is duidelijk een zeer dynamisch bedrijf. Ik voel hier een grote gedrevenheid om uitzonderlijke dingen te bereiken, samen de klanten. Het is geweldig om de rijkdom aan talent te zien bij Emakina in zo veel domeinen, en het enthousiasme dat zij delen in zo veel interessante projecten."