Emakina neemt Oostenrijks bureau over

Emakina

Communication / News

Emakina
Emakina kondigt aan een belang te zullen nemen van honderd procent in het kapitaal van het Oostenrijkse digitale bureau diamond:dogs group. Met zijn kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Turkije en zijn netwerk van internationale partners biedt Emakina nu al een wereldwijde service aan zijn klanten. Met de integratie van diamond:dogs vergroot het bedrijf nu ook zijn kennis en ervaring in digitale transformatieprocessen voor bedrijven naar consumenten en naar andere bedrijven. Daarmee versterkt het zijn centrale positie bij de Europese koplopers onder de digitale full-service bureaus.
De tachtig experts in integrale oplossingen voor online, mobiele en sociale media van diamond:dogs zullen zich voortaan aansluiten bij Emakina om zich strategisch te focussen op de zogenoemde DACH-markt (de Duitstalige markten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Ceo Gerhard Handler zal het nieuwe Emakin-bureau leiden met kantoren in Wenen, Salzburg en Zurich. « We versterken onze kracht om uitzonderlijke digitale transformatie- en communicatieprojecten te realiseren. Daarenboven zal de overname ook de marktpositie van ons team en van onze klanten op lange termijn bevorderen », aldus Handler.
In 2014 bedroeg de jaarlijkse omzet van de diamond:dogs group 6,5 miljoen euro. De overname zal dus ook een positieve financiële impact hebben op Emakina.