Emakina vér over Horizons

horizon2.jpg

Awards / News

horizon2.jpg

Emakina is éee van de grote winnaars van de 2016 Horizon Interactive Awards. De wereldwijde competitie beloont het digitaal bureau met niet minder dan 19 prijzen. Naast een Best in Category haalt Emakina zes keer gouden, acht zilveren en vier bronzen medailles - voor reclame, video, websites en interactieve communicatie. Daarmee evenaart het zijn prestatie in 2015, toen het werd uitgeroepen tot Top Agency/Ontwikkelaar van het Jaar. "Emakina vormt een echt voorbeeld - als bureau dat interactieve communicatie naar een hoger niveau tilt," besluit Mike Sauce, president van de Horizon Interactive Awards.

De BERU Winter Campagne is Best of Category voor innovatieve reclame/print. Deze campagne wint voorts goud voor de categorie Geïntegreerde Campagne en zilver voor zijn originele promotionele website. Met zijn inspirerende campagne rond een legendarische autorace bracht Beru 15 automotive-verdelers uit negen landen samen via een campagneplatform - waar zij promotiemateriaal en e-mails konden personaliseren en klanten konden uitnodigen om deel te nemen aan een wedstrijd. Deze campagne won eerder ook al prijzen zoals de Selligent Award. Een proefritweek voor Audi is goed voor goud in de categorie Geïntegreerde Campagne. De sites DeutscheBank.be en Orange 23ème nuit de la voix halen ook goud, naast de site Swatch Freeride World Tour - voor video-integratie - en het Europees Milieuagentschap Sea Matters - voor zijn onklopbare productie.

Daarnaast keert Emakina terug met acht zilveren Horizons. De website AGC Glass B2B/B2C en de bijhorende social media campaign voor Expo Milano 2015 winnen beiden een Silver Award. Ook Jaeger-LeCoultre wint tweemaal zilver, met de Astral Experience, en dat in de categorieën Video en Interactieve evenementen. Meer zilveren medailles gaan naar de Swatch Freeride World Tour in de categorie Sport/entertainment website en naar het beleggersproject Café Capital in opdracht van Deutsche Bank, voor het gebruik van video in de website.

Tot slot schrijft Emakina vier keer brons bij op zijn palmares. In de categorie Websites Travel and Tourism vallen de sites Brusselsairlines.com en Ouibus.com op door hun gebruiksvriendelijkheid en integratie van informatiebronnen. Loterie Romande wint brons in Entertainment, terwijl de My Way (E-)Blackmail-campagne brons krijgt voor de innovatieve aanpak van promotie in de context van de commerce.

"Voor het tweede jaar op rij wint Emakina 19 Horizon Awards," concludeert Brice Le Blévennec, ceo van de Emakina Group. "Dit uitstekende resultaat bevestigt onze rol als betrouwbare partner voor onze klanten. Proficiat aan alle teams in onze kantoren in Europa, die deze prestatie door hun talent en creatieve werk hebben mogelijk gemaakt!"

Horizons logo.jpg

De Horizon Interactive Awards is een prestigieuze wedstrijd voor interactieve communicatie, in webcommunicatie, video, online reclame, print media en mobiele applicaties. Dit jaar dienden agentschappen uit meer dan 40 landen en van bijna alle 50 staten in de VS samen meer dan 1.500 inzendingen in.