Emakina zet internationale groei voort

EMAKINA

Communication / News

Emakina 2Emakina Group maakte vandaag zijn jaarresultaten bekend voor 2015 en Karim Chouikri en Brice Le Blévennec, co-CEO's van Emakina Group, mogen tevreden terugblikken: "De groep noteert een forse stijging van haar resultaten in 2015 met een groei van 25% van haar inkomsten, plus een nieuwe toename van de operationele marge met bijna 150 basispunten. Deze prestatie wordt gedragen door een sterke commerciële dynamiek bij alle teams van de groep."

Ter herinnering: in september 2015 verwierf Emakina 100% van het kapitaal van het Oostenrijkse digitale bureau diamond:dogs. Dat bureau heeft 80 medewerkers en kantoren in Wenen, Zurich, Salzburg en Zagreb. Met de overname van diamond:dogs kan Emakina zijn positie in centraal Europa versterken. Na afsluiting van het boekjaar heeft Emakina ook 100% van het kapitaal overgenomen van het Zweedse digitale bureau Dempsey met 15 medewerkers, dat in Stockholm is gevestigd. Dit ligt in de lijn van het commerciële partnerschap dat de groep in 2013 heeft afgesloten. Emakina versterkt door deze operatie zijn aanwezigheid in de noordelijke landen.

In 2015 heeft Emakina Group naast die overnames de samenwerking met enkele partners verdergezet. Klanten van Emakina genieten zo het voordeel van een geografische uitgestrektheid en kunnen rekenen op lokale knowhow. De digitale bureaus  Asiance (Korea) en Bubblegum (Spanje) werden in 2015 partners. Zij voegen zich bij de agency-partners Domino (Italië), Metia (UK, USA en Singapore), Piramit (Turkije) en SinnerSchrader (Duitsland).

Emakina innoveert voorts met de creatie van een nieuw expertisecenter met deskundigen op het gebied van internet-of-things (IoT). En Emakina onthulde een nieuwe aanpak voor merkenbeheer, ‘brand experiences’. Via de Brand Experience Score worden merken uit de cosmeticasector, vrouwenmode, hobby, vrije tijd en tuinieren onderzocht en vergeleken.

Tot slot: het management van Emakina Group verwacht in 2016 een organische omzetgroei met één cijfer op basis van de huidige commerciële situatie.