Emi Canini

New kids in town

"Als klein meisje liep ik rond met de videocamera van mijn ouders om vakantiefilmpjes te maken en zeurde ik de oren van mijn mama haar lijf om nieuwe schildersdoeken te kopen. Het was duidelijk: creativiteit was mijn ding. Door papa’s goede raad op te volgen ging ik op mijn 14e naar het Atlas College in Genk. Daar leerde ik bij de studierichting Architecturale Vorming mijn creativiteit doelgericht in te zetten.

Eens 20 jaar (ja, iets langer dan de gemiddelde student), moest de keuze vallen: wat ga ik verder studeren? Tijdens een infoavond van LUCA School of Arts, hoorde ik toevallig een infosessie over de studierichting ‘Animatiefilm’. Mijn passies voor graphic design en video combineren? Zo een mooie match heeft zelfs nog niemand op Tinder gezien. Inschrijven maar!

Door vervolgens stage te doen bij een marketing agency in Berchem, ontdekte ik mijn liefde voor de marketingsector: steeds een andere huisstijl, korte pittige opdrachten en continue nieuwe doelstellingen. Als iemand die niet graag stil zit (en staat), was ook dit weer een match made in heaven.

Na twee jaar te werken als content marketeer in een digital agency, ben ik nu aan de slag bij Pubmarket! als digital creative. Deze functie was er ‘boenk’ op! Video, motion graphics, graphic design, copywriting én digital marketing, alles is aanwezig. Ik sta mee in voor het creëren van digital assets voor de meest boeiende (en lekkere) campagnes van wereldspelers. Daarbovenop snoep ik mee van de opstelsom van meer dan honderd jaar ervaring onder één dak. Elke dag bewonderen, bijleren en bijdragen. Zo zie je maar, dat de dromen van dat kleine meisje meer dan uitgekomen zijn!"