Eneco Beach Clean Cup in aantocht

Agenda / Communication / News

eneco clean beach 2019Elke Belg werpt steeds meer plastic weg en wereldwijd lekt er steeds meer plastic naar de oceaan. Het blijft er voor altijd en bedreigt mens en dier. De zee levert de helft van onze zuurstof dus zorgen voor de zee, is zorgen voor onszelf. Het afval belandt uiteindelijk ook op onze stranden en ons bord. Daarom nodigen Eneco en Belgische surfclubs iedereen uit op zondag 24 maart voor de Eneco Beach Clean Cup: een strandschoonmaak waar honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om al dat afval van onze stranden te weren. Bekijk hier het overzicht van de deelnemende clubs. Surfclub De Windhaan in De Haan is dit jaar de hoofdlocatie van de 10de strandschoonmaak. Ook Middelkerke is een place to be op 24 maart. Uiteraard ben je ook in elke andere deelnemende surfclub van harte welkom.
En ook Studio Brussel is van de partij. Twee vliegende reporters starten elk aan een kant van de kustlijn, wandelen naar De Haan en maken tussenstops bij enkele deelnemende surfclubs. De interviews en de uitreiking van de Eneco Beach Clean Cup op 24 maart om 18u kan je live meevolgen op de radiozender die neerstrijkt in De Haan. Een StuBru DJ zorgt voor de ambiance. Met het NMBS weekendbiljet reis je 50% goedkoper. Kom je met een groep van meer dan 15 personen geniet je van 60% korting. Er zijn 6 treinstations aan de kust (De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist). Vanuit het treinstation kan je je heel gemakkelijk verplaatsen met de Kusttram die langs de hele kust rijdt.
En er zijn natuurlijk nog tal van andere activiteiten. Zoals de 'Plasic Talks' van Ecover in Zeebrugge. Dankzij de succesvolle 'Statiegeld Store' creëerde Ecover het platform Plastic Talk dat duurzaamheidsexperts aan het woord laat. In Oostduinkerke kiest het ecologische kappersmerk Oway voor gekke kapsels. En op diverse plekken is er de  #stopmetplastic-vragenlijst van National Geopgraphic.