Eneco neemt Eni België over

Communication / News

enecoEen nieuwe stap in de consolidatie van de energiemarkt: Eneco wordt eigenaar van Eni België. Daarmee zet Eneco naar eigen zeggen een belangrijke stap in haar ambitie om de Belgische energievoorziening nog verder te verduurzamen. Eneco wil de grotere slagkracht gebruiken om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie. Het bedrijf gaat verder onder het merk Eneco.

Eneco voert sinds haar start op de Belgische markt, in augustus 2011, een duurzame strategie. Het bedrijf slaagde er in 2016 als echt groene leverancier in om alle elektriciteit voor de particuliere klanten zelf op te wekken met Belgische wind en zon. Na de overname voorziet Eneco straks meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten van elektriciteit en gas. Als deel van de overeenkomst neemt Eneco ook drie windmolens van Eni België over.

Voor de klanten van Eneco en Eni België verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven worden niet beïnvloed door deze overeenkomst. Op termijn verandert voor de Eni-klanten wel de merknaam naar Eneco. Deze transactie wordt volledig afgerond nadat alle autoriteiten hun goedkeuring hebben gegeven aan deze transactie.