Epica Awards 2020: free-to-enter voor coronacampagnes

Awards / News

Corona of geen corona: de enige wereldwijde creatieve prijs die door een jury bestaande uit journalisten wordt beoordeeld, opent de inschrijvingen en geeft 100 euro "early bird"-korting tot 31 augustus.

"De komende maanden hebben de pers en de reclame-industrie elkaar meer dan ooit nodig," zegt Mark Tungate, editzorial director van Epica Awards "De pers profiteert van de reclame-inkomsten, terwijl de merken een platform krijgen voor paid en earned boodschappen."

Epica stelt de pers in staat om de creativiteit te vieren - dus vond men het essentieel dat de competitie doorging, in een poging om te gedijen en te overleven ondanks de crisis. De internationale jury van redacteuren en senior reporters vertegenwoordigt titels als Adweek, Campaign, Creative Review, Horizont, Stratégies, PUB Magazine en Shots. Epica omvat reclame, design, PR en digitaal.

Sinds 1 juli en tot 31 augustus is er een vroegboekkorting van 100 euro. Inzendingen sluiten op 31 oktober, maar de periode kan worden verlengd als men besluit om een online jury te houden. De datum van de ceremonie moet nog worden bevestigd.

Op verzoek van de juryleden is er een 'free-to-enter' categorie voor campagnes in verband met de COVID-19 pandemie. Alle opbrengsten uit deze categorie zullen worden gedoneerd aan Artsen zonder Grenzen. Mark Tungate: "We weten dat dit een zwaar jaar gaat worden. Bureaus hebben het zwaar te verduren. Maar het is ook waar dat er een explosie van creativiteit is geweest als overheden en merken boodschappen over gezondheid en veiligheid, steun en solidariteit communiceren. De journalisten in onze jury willen dit werk en het andere grote werk van de afgelopen maanden graag eren." Voor vragen: info@epica-awards.com