Last call: Epica Award winnen? Nu inschrijven!

Awards / News

De Epica Awards 2022 zijn officieel geopend voor inschrijving. Epica Awards is de enige creatieve prijs die door journalisten wordt beoordeeld, zo is PUB Magazine al decennia vertegenwoordigd in de jury van Epica. Om het nieuwe seizoen in te luiden, heeft Epica een nieuwe Grand Prix en drie nieuwe categorieën toegevoegd. De nieuwe Innovation Grand Prix (die de vorige "Alternative"-prijs vervangt) erkent het meest originele, gewaagde en grensverleggende werk in de industrie. Creativiteit die verandering stimuleert. De vroegere categorie AR/VR is geëvolueerd tot de nieuwe categorie Metaverse, die virtuele werelden en collectibles zal omvatten. De tweede nieuwe categorie is Sportgerelateerde reclame, om de rol van sport als motor van uitmuntendheid te vieren, van sponsorcampagnes tot product tie-ins rond evenementen zoals de Olympische Spelen, de Wereldbeker, de Super Bowl en nog veel meer.

De categorie Zelfpromotie van bureaus ten slotte geeft het vaak grappige en inventieve werk van bureaus om klanten en aandacht te trekken een eigen showcase. Mark Tungate, redactiedirecteur van Epica Awards: "We voegen geen categorieën toe omwille van het toevoegen - we laten vaak categorieën vallen of wijzigen ze - maar elke awardshow moet een weerspiegeling zijn van de tijd. Zo is 'metaverse' bijvoorbeeld het modewoord van het moment. Na diverse verzoeken van bureaus hebben we op veler verzoek deze nieuwe categorie gelanceerd."

Een ander teken des tijds is dat de categorie 'Covid 19 Communications' is geschrapt. Werk gerelateerd aan de pandemie zal nog steeds een thuis hebben in Epica's bestaande Public Interest: Health. Aangezien het tragische conflict in Oekraïne voortduurt, zullen de Epica Awards geen inzendingen van Russische bureaus accepteren. Inzendingen van Oekraïense bureaus worden wel kosteloos aanvaard.

De prijsuitreiking vindt plaats op 9 december 2022, details worden later bekendgemaakt.

Data

Normale inschrijvingsperiode: van 1 september tot 8 oktober, extended deadline tot 21 oktober

Stemperiode: 28 oktober tot 20 november

Shortlist: 24 november

Ceremonie: 9 december

Meer details over de inschrijvingsprocedure vindt u hier.