Nieuwe deadline voor Epica Awards 2023

Awards / News

Een campagne van NEW! Creative Agency in Litouwen voor Epica Awards 2023 daagt bureaus uit om beoordeeld te worden "buiten hun bubbel". Bureaus krijgen maar zelden de kans om hun werk te laten beoordelen door een groep deskundigen die niettemin objectief en onafhankelijk is. De Epica Awards is de enige wereldwijde creatieve competitie die beoordeeld wordt door journalisten - PUB Magazine is sinds oudsher partner- die over de industrie schrijven en biedt die kans.

Oorspronkelijk gold 6 oktober als de ultieme deadline voor inschrijvingen, maar intussen werd die verlengd tot 20 oktober. "We hebben gemerkt dat de inschrijvingen zijn opgesteld met heel veel zin voor detail," zegt editorial director Mark Tungate. "De verlenging van de deadline staat bureaus toe om nog wat extra tijd te besteden aan het polijsten van hun dossier, zodat ze werk kunnen indienen dat effectief hun allerbeste kunnen weerspiegelt." 

De campagnebeelden voor de Epica Awards gebruiken bubbeltjesplastic als visuele metafoor en moedigen bureaus aan om "zich buiten je bubbel te laten beoordelen". Creatief directeur Mindaugas Juozapavičius zegt dat het idee "vanzelf opborrelde": "De briefing was duidelijk en er is een zeer sterke USP." Mindaugas leidt de creatieve afdeling sinds januari 2022, maar het bureau zelf werd 11 jaar geleden opgericht. Het heeft 26 medewerkers. "Hoewel we door de jaren heen verschillende benaderingen van het bureaumodel hebben geprobeerd, zou op dit moment de beste term om ons als bureau te beschrijven 'de allrounders' zijn," zegt hij. Hij voegt eraan toe dat het bureau zowel effectiviteit als vakmanschap nastreeft. "We zijn best een beetje trots op het feit dat er sinds het begin van ons bureau geen jaar voorbij is gegaan zonder dat we in de prijzen vielen bij de Litouwse marketingeffectiviteitsprijzen."

Als het gaat om een awardshow die wordt beoordeeld door de pers, is het bureau "100% positief, als de pers waar we het over hebben de deskundige pers is. En dat is zeker het geval met de jury van de Epica Awards. Hoe meer onpartijdigheid hoe beter, het helpt om de echte pareltjes te vieren." Tot de hoogtepunten van dit jaar behoren een nieuwe Media Grand Prix - nu officieel ingesteld na een zachte lancering vorig jaar - en een nieuwe categorie AI Craft. AI Craft erkent niet alleen dit opkomende gebied, maar laat ook traditionele inzendingen schitteren in de categorieën Print Craft, Illustratie en Fotografie. Over AI gesproken, dit jaar hebben de awards een primeur: een experimenteel AI-jurylid dat zijn mening geeft over de inzendingen. Deze zullen echter geen invloed hebben op de hoofdjury.

Een online ceremonie zal plaatsvinden op 7 december: meer details op een later tijdstip. Dit zijn alvast de belangrijkste data voor de wedstrijd:

Inschrijfperiode: 1 september tot 20 oktober

Stemperiode: 28 oktober tot 20 november

Shortlist: 22 november

Prijsuitreiking: 7 december

Meer informatie over de deelnameprocedure vind je op https://www.epica-awards.com/enter#call-for-entries