Esports MIDEM trekt naar de bar

Agenda / Media

Esport Bar

Reed MIDEM kondigde de lancering van Esports BAR aan,  een nieuw netwerkevenement dat voor de eerste keer de professionnals van elektronische sporten (en hun commerciële partners) bij elkaar brengt. De internationale 'esport' krijgt daarmee bijkomende wind in de zeilen.

Deze eerste editie van Esports BAR vindt plaats in het hotel Radisson Blu in Cannes, van 15 tot en met 17 februari 2017. Er werden al meer dan honderd bezoekers voorgeselecteerd en de bezoekers staan 72 uur van netwerking en meer dan 2000 mogelijke afspraken te wachten. Esports BAR - voor Esports Business Arena - wil het bindmiddel worden tussen media, esportteams en hun federaties, uitgevers van spellen en al dan niet gespecialiseerde communicatiebureaus. Merken en bedrijven als Coca-Cola, Red Bull, Gillette, Turner en ESPN zegden al toe vertegenwoordigers te sturen.

Reed MIDEM werkt voor de organisatie samen met een team van specialisten:
Arnd Benninghoff, Vice-Président, MTG & CEO, MTGx Ventures (Zweden)
Matthieu Dallon, CEO, ESWC & Toornament.com en Président, France Esports (Frankrijk)
Mike Sepso, Vice-Président, Activision Blizzard (USA)
Wouter Sleijffers, CEO, Fnatic (Verenigd Koninkrijk)
Susan Tully, CEO, H2K Gaming (USA)

Volgens het gespecialiseerde onderzoeksbureau Newzoo is de esport goed voor één miljard aan inkomsten tussen nu en 2019 en telt esport nu al meer dan 115 miljoen toeschouwers.